Мистецтво

09:56
Загальновизнано, що на давній українській землі жили індоарійські племена і звучала мова священнодійств і жреців, мова літератури, науки й культури – санскрит. І саме ним написані найвизначніші й найдавніші пам’ятки стародавніх індійців, а саме, «Махабгарата», «Рамаяна», «Рігведа».
19:23
Світ тримається на любові. Так було і буде в усі часи. А сьогодні, в цей незвичайний День Закоханих до редакції надійшло кілька віршів молодих авторів.
12:32
День Святого Валентина відкриває можливість освідчитися в коханні сором’язливим підліткам, які в інший день цього зробити не можуть. 14 лютого молодь з нетерпінням чекає подарунків, листівок, дзвінків від старих друзів і врешті-решт гарного настрою.
11:38
Можна купити цукерки, квиток до театру чи оригінальну статуетку, а можна, підійти якомога ближче, стати на коліна і освідчитися в коханні на 54 мовах світу.
20:27
14 лютого - день пам'яті Пантелеймона Куліша. Він був талановитим письменником, фольклористом, етнографом, перекладачем, критиком, редактором, видавцем і громадським діячем.
16:14
Неабияким подарунком для Харкова став спектакль литовського камерного театру «Коба» у виконанні Александраса Рубіноваса. А серед харківських спектаклів найбільше позитивних відгуків отримало «Сойчине крило» театру «PS».
17:51
Герої – важливий елемент національної ідеї. Їхня функція у культурі – подавати приклад громадянам, уособлювати актуальні для держави та народу цінності. На превеликий жаль, герої сучасного українського «населення» та справжніх патріотів – не завжди одні й ті самі постаті, про це ми знаємо із нашої повсякденності. Цікаво подивитися, як справи із цим в Ізраїлі
14:42
Мова йде не лише про звільнення з постійного місця роботи працівників культури, а й про її глибокий занепад та дискримінацію українського народу, а особливо, в сільській місцевості.
12:35
Всі знають,що панікувати не можна, але в умовах небезпеки намертво про це забувають. Деякий анонімний автор написав про те, як із якоїсь дрібниці може утворитися паніка. Тоді громадяни світу не відреагували на його заклик. Але краще було б дослухатись.
12:31
"Коронація слова" — всеукраїнський конкурс романів, кіносценаріїв, п'єс та пісенної лірики про кохання. Проект компанії «Крафт Фудз Україна», заснований 1999 р. Метою конкурсу є підтримка новітньої української культури, пошук нових імен, видання найкращих романів книжками, підтримка сучасного літературного процесу, кіно й театру, і як наслідок — наповнення українського ринку повнокровною конкурентоспроможною літературою, а кіно й театру — якісними українськими фільмами й п'єсами.