Які наслідки матиме українська громадськість після ліквідації культурницьких центрів?

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 4 лютого 2011, 14:42
Мова йде не лише про звільнення з постійного місця роботи працівників культури, а й про її глибокий занепад та дискримінацію українського народу, а особливо, в сільській місцевості.
Які наслідки матиме українська громадськість після ліквідації культурницьких центрів?

Сільських клубів як правило уже немає. Репетиції концертів чи спектаклів проводять у школах або у власних помешканнях. Але люди, які мають потяг до мистецтва переборюють ці труднощі, за власний кошт купують музичні інструменти, костюми, квитки та їдуть на обласні та всеукраїнські фестивалі.

Український Культурний Центр "Юність" – це єдине гідне приміщення в усій Харківській області, де можна безкоштовно скористатися його великим залом для репетицій та виступів. І саме там постійно проводилися різні фестивалі, на які приїздили творчі колективи з усіх куточків Слобожанщини.

Тепер заклад ліквідовано, а приміщення, аж на 50 років передано в оренду приватній фірмі «Титан плюс», яка для проведення культурницьких заходів та репетицій залу не надає.

Всі фестивалі скасовано. Людям із невеликих сіл та містечок тепер їхати нікуди. Своє мистецтво вони будуть демонструвати у невеликих приватних помешканнях. Мало того, чиновники здійснюють адміністративний тиск на директорів шкіл, аби ті не надавали приміщення для виступів українських акторів та творчих колективів.

Уявіть собі, що припинять проводити районні, обласні та всеукраїнські спортивні змагання, футбольні матчі тощо. У таких умовах буде розвиватись футбол чи інші напрями спорту? Мабуть, ні. А нам зараз пропонують саме у такий спосіб розвивати мистецтво.

 

comments powered by HyperComments