Родзинки фестивалю «ТЕАТРОНІК», враження і плани на майбутнє

Жанна Титаренко  |  Неділя, 6 лютого 2011, 16:14
Неабияким подарунком для Харкова став спектакль литовського камерного театру «Коба» у виконанні Александраса Рубіноваса. А серед харківських спектаклів найбільше позитивних відгуків отримало «Сойчине крило» театру «PS».
Родзинки фестивалю «ТЕАТРОНІК», враження і плани на майбутнє

Міжнародний Фестиваль «ТЕАТРОНІК» посприяв великому творчому обміну між українськими та зарубіжними акторами. Учасники такого дійства дуже вдячні організаторам за нові знайомства, які спричинили виникнення нових творчих ідей.

У фестивалі були представлені лише ті спектаклі, у яких на сцені грає не більше 4 акторів. А були й такі постановки, де всі ролі виконував один актор. І саме в такому моно спектаклі литовський актор Александрас Рубіновас зумів донести до глядача дуже цінну інформацію з історії Совєтського Союзу.

Сюжет спектаклю побудований на правдивих історичних фактах того страшного терору, який вчинив Сталін. Актор грає роль Фудзі – найкращого друга цього кровожерливого диктатора, і саме в такому образі дуже тонко передає переживання, радість, страх, причому робить це настільки досконало, що разом із ним переживають і плачуть глядачі.

Наступними глядачами спектаклю «Коба» стануть мешканці Росії.

«Будинок Актора» на час перегляду спектаклів не зміг вмістити всіх охочих, тому наступного року організатори планують проводити фестиваль у великих залах інших театрів.

Нині харківські актори готуються до участі у Міжнародному Фестивалі «Троянда Світу».

 

comments powered by HyperComments