Мистецтво

11:39
Кіностудії Голлівуду у 2010 році "виторгували" $20,5 млрд. Принаймні, так оцінили їхній міжнародний річний виторг, включаючи масу локальних проектів і релізи незалежних прокатників, експерти. Рік тому виторг оцінювався у $19,3 млрд.
22:06
Хочу оповісти читачам «Справжньої варти» про одну розкриту і воістину відкриту мною книгу. Мова йде про книгу, автор якої родом з Донеччини. Він вважав себе інтернаціоналістом, а насправді був справжнім українським націоналістом, совістю української нації.
18:53
У результаті Переяславської Ради, що відбулась 8 січня 1654 р. та наступних переговорів між гетьманським і царським урядами Україна та Московське царство уклали воєнно-політичний союз.
14:35
Улюблені браття співслужителі і благословенні діти в Господі, У похмуру атмосферу, яка панує останнім часом у всьому світі з різноманітними фінансовими, соціальними, моральними негараздами і особливо в період духовної кризи, які приводять до зростання розчарування, гіркоти, розгубленісті, тривоги, незадоволення і страху серед багатьох людей щодо майбутнього, обнадійливо звучить Голос Церкви:
14:28
Всечесні Отці! Дорогі Брати і Сестри! Серед незліченних колядок, перейнятих світлою радістю від переживання зустрічі з Воплоченим Богом, є одна, складена понад півсторіччя тому, під час драматичного опору нашого народу чужій владі, коли навіть святий різдвяний вечір проходив у сумі та сльозах. Але й у цей «сумний святий вечір в сорок шостім році», згадуючи за святковим столом загнаних у Сибір батьків і братів, українці з надією благали Бога:
15:22
2 січня 1821 р. у м.Сміла на Черкащині народився Платон Федорович Симиренко. Він був талановитим підприємцем, науковцем, винахідником та меценатом. У своїх садах у Млієві (Київщина) він плекав нові, вдосконалені сорти плодових дерев. Його сади стали розсадником, який і досі постачає саджанці для України. Сади Платона Симиренка стали базою для наукової діяльності його сина Левка та онука Володимира.
22:55
"Вікіпедія" українською мовою очолює рейтинг за динамікою росту аудиторії поміж всіх мовних розділів світу. Сьогодні вона містить вже понад чверть мільйона різноманітних статей
13:31
Вперше за останні 20 років видано нову книгу Ліни Костенко. Також вперше у своїй творчій біографії видатна поетеса створила прозовий твір.
08:00
До 27 грудня у галереї «Маестро» проходить цікава виставка. Частину творів мистецтва привезено зі Сходу, а решту зроблено талановитими українськими митцями. Більшість експонатів можна придбати.
18:43
Письменник, читач і видавництво з Харкова отримали нагороди британського радіо