Читацькі візії рядового українця

Зореслав Українець  |  Понеділок, 10 січня 2011, 22:06
Хочу оповісти читачам «Справжньої варти» про одну розкриту і воістину відкриту мною книгу. Мова йде про книгу, автор якої родом з Донеччини. Він вважав себе інтернаціоналістом, а насправді був справжнім українським націоналістом, совістю української нації.
Читацькі візії рядового українця

Мова йде про Олекса Тихого та його книгу  "Мова - народ". І вже в першому розділі бачимо підмічені талановитим оком автора цитати:

1. Кожен народ має володіти незалежністю (Ф. Енгельс)

2.Демократична держава, безумовно повинна визнати справжню свободу різних мов і не визнати будь які привілегії однієї із мов (В.Ленін).

3.Негайно треба вжити заходів щоб в усіх радянських установах була достатня кількість службовців, які володіють українською мовою, і надалі всі службовці вміли говорити українською мовою. (В.Ленін).

4.Цілком так само і великоруський марксизм скотиться в болото націоналізму, якщо він забуде хоч на хвилину вимоги повної рівноправності українців або їхне право на створення самостійної держави (В.Ленін).

А скільки полягло українців, що прагнули незалежності, від руки комуністів, марксистів, ленінців, які забули всі вислови свого кумира!!!

Вважаю, що ця книга - то є величезна допомога нам, націоналістам півдня та сходу, у пробудженні тих, котрі втратили своє українство и зробилися новоросами. Дивує лише, що така актуальна для сьогодення книжка творилася у 70-ті роки 20-го століттяю.

Додам лише, що ця книжка вийшла в Києві, у видавництві "Смолоскип" 2007р.

 

comments powered by HyperComments