Мистецтво

12:22
Пізньої ночі у вікно постукали. Отець Михайло схопився з ліжка. Хто б це міг бути? «Вечір» з «Сойкою» тепер далеко, аж на Волині. Тоді хто? Стукіт повторився гучніше. Шибка дзенькнула й розбилася.
14:48
Вона зачаровано розглядала великі будинки, міські вулиці і парки. Її довге чорне волосся спадало набік круглого обличчя. Струнка панна невеликого зросту нарешті сіла перепочити. Хлопець швиденько наблизився до неї і сів поряд. Дівчина подвинулась вбік. І так вони обоє пересідали, доки не закінчилась лава. Тоді й познайомилися.
20:59
Публікуємо невеличке оповідання, написане на правдивих фактах. А трапився цей випадок на Волинщині.
18:46
На альтернативну Народну Шевченківську премію для письменника Василя Шляра за роман “Залишинець. Чорний ворон” вже зібрано 65 тис. грн. Видавництва обіцяють "завалити" його творами всю Україну
20:39
У Харківській книгарні «Є» зібралося близько 150 шанувальників української книги. Майже кожен з них тримав у руках роман Василя Шкляра «Залишенець». Автор терпляче підписував кожну книгу і радо вітав кожного, хто чекав на його автограф.
16:19
Олександр Ґава доводить, що Лесь Курбас перетворював український театр у роботів, давав грати ролі непрофесійним акторам і в такий спосіб знищував український академічний театр. Але водночас, Лесь Курбас був занесений до списку «буржуазних українських націоналістів» і репресованим.
13:41
Роман «Залишенець» викликав величезний резонанс і низку скандалів. Зокрема, Народний депутат, президент «Асоціації національно-культурних об`єднань України» Олександр Фельдман назвав цей твір літературною «тягнибоківщиною».
13:06
Василь Шкляр є цьогорічним лауреатом Шевченківської премії. Його роман «Залишенець» викликав величезний резонас у суспільстві, а видавництво вже має замовлення від книгарень на 20 тисяч примірників.
16:24
Мета заходу: сформувати боєздатний загін молодих видавців, редакторів, письменників, дизайнерів, ілюстраторів, каліграфів для штурму інформацийного простору та активізації видавничої справи України спільними тактично продуманими силами.
14:38
Роман Михайла Шолохова «Тихий Дон» вперше буде видано в авторському варіанті – тобто за рукописом, без редакторського й цензурного редагування. Як повідомляє «Вечірній Харків», книгу підготувало якесь російське видавництво, а друкують роман в Україні.