Василь Шкляр зустрівся зі своїми читачами і шанувальниками

Жанна Титаренко  |  Четвер, 24 березня 2011, 20:39
У Харківській книгарні «Є» зібралося близько 150 шанувальників української книги. Майже кожен з них тримав у руках роман Василя Шкляра «Залишенець». Автор терпляче підписував кожну книгу і радо вітав кожного, хто чекав на його автограф.
Василь Шкляр зустрівся зі своїми читачами і шанувальниками

Завітала до книгарні «Є» і редактор видавництва «Клуб сімейного дозвілля» Світлана Скляр. Раніше, це видавництво не друкувало книжок на українську націоналістичну тематику, але прочитавши роман, вирішили спробувати.

За словами Світлани Скляр, роман «Залишенець» вийшов 2009 року. Книги продавалися невеликими партіями, але це було постійно і виходили його нові й нові наклади.

У 2011 році, коли Василь Шкляр став лауреатом Шевченківської премії, кількість охочих прочитати його роман значно збільшилась http://varta.kharkov.ua/mistetstvo/1083927.html і зараз видавництво має замовлення на 20 тисяч примірників.

Світлана Скляр також наголосила на тому, що роман «Залишенець» знайшов свого читача і на теренах Росії. Вона возила цю книгу, навіть, до Москви. Більшість відгуків є позитивними.

Люди, які встигли прочитати роман до зустрічі з письменником відгукувались дуже позитивно.

«Я прочитав його за один день. Дуже цікаво», - сказав один з викладачів ХНУ ім. Каразіна.

Мешканці Харкова прийшли до книгарні «Є» аби побачити автора книги і придбати роман для себе. Книжки купували і для своїх друзів. Усі були впевнені в тому, що роман є цікавим.

Василь Шкляр почав говорити до своїх шанувальників, але дуже швидко зрозумів, що найбільше люди чекають його автографи. Виступ на самому початку було завершено, і жоден з присутніх не заперечив. Для мешканців Харкова набагато важливішими виявились автографи Василя Шкляра, ніж його живе слово, запитання і відповіді.

comments powered by HyperComments