Мистецький вечір з переглядом фільму і музикою

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 15 березня 2011, 23:05
У Харківській книгарні «Є» відбувся перегляд фільму «За двома зайцями». Під час обговорення зйомки і сценарію частина глядачів доводила думку про те, що фільм перший раз було відзнято українською мовою, і лише потім російською.
Мистецький вечір з переглядом фільму і музикою

Пошуки того україномовного варіанту фільму тривають і дотепер. Голова культурно-мовного клубу «Апостроф» (http://varta.kharkov.ua/politaktiv/tvorchispilky/1082950.html) Лариса Вировець сподівається, що така версія може бути знайдена, адже фільм знімали за сценарієм Михайла Старицького і долучився до цієї справи Нечуй-Левицький. Зараз про нього забули і згадують лише першого сценариста, і, мабуть, не випадково.

«Фільм пародіював українців, які переходять на російську мову, але після перекладу вийшло навпаки», - додала Лариса Вировець.

Глядачі добре відчули українські пісні, які влучно підсилюють емоційне сприйняття сюжету, але з тим, що фільм «За двома зайцями» колись знімався українською мовою погодились не всі.

«Так, рухи губів не співпадають з почутими словами, але таке спостерігається в усіх старих фільмах, бо звуковий супровід іде пізніше ніж зорові кадри», - зазначив один з глядачів.

Після Шевченківських днів члени культурно-мовного клубу «Апостроф» започаткували таку традицію: невеличку частину часу кожного свого зібрання присвячувати Тарасу Шевченку. Сьогодні про деякі біографічні розвідки великого Кобзаря розповів активний член клубу пан Вікентій.

Несподіваною ніжністю свого голосу доповнив цей вечір Олександр Крок. Пісні про кохання у супроводі гітари сподобались не лише молоді, а й людям літнього віку. Олександр також виконав пісню з репертуару харківської письменниці і співачки Люцини Хворост (http://varta.kharkov.ua/mistetstvo/1083681.html).

Очі глядачів не хотіли прощатися з Олександром. Але водночас, вони відчули впевненість у тому, що почують його голос ще багато разів, і, можливо, з великої сцени.    

comments powered by HyperComments