Мистецтво

14:02
В ніч з 15 на 16 червня в Харкові можна буде спостерігати дивовижне природне явище - місячне затемнення. За словами директора Харківського планетарію імені Гагаріна Галина Железняк це затемнення є унікальним - побачити його можна не частіше, ніж раз на десяток років, то ж у нас є можливість стати свідками справжнього місячного затемнення.
13:11
Протягом року жителі Харкова мали можливість насолоджуватись театральним мистецтвом в усіх театрах міста, але на початку літа харківські театри готуються до закінчення театрального сезону. Харківський обласний театр для дітей та юнацтва і Харківський академічний театр музичної комедії завершать роботу 11 червня. Театр для дітей і юнацтва в цей день представить спектакль "Золоте курча", а Театр музкомедії - концерт "Всі секрети оперети", в якому візьме участь уся трупа. Після цього колектив театру вирушить на гастролі по дитячим таборам області.
15:21
Андеграундне приміщення галереї стає усе більш популярним. 7 червня відкривається виставка групи молодих харківських художників «Мед». Лідер групи, Максим Кущ – лауреат фестивалю Non Stop Media 2006, 2008, представник «Молодіжної філії» галереї, учасник Streetartfesta 2009.
18:40
Сучасний світ побудований як перегони - хто прибіжить перший, той і отримає головний приз. Частіше за все прагнучи смакувати життя, людина досягає беззмістової безкінечності.
16:26
Пані Вікторія за часів Cоюзу вступила в компартію виключно для кар’єрного росту. Коли Україна здобула незалежність, жінка відмовилась переоформлювати своє членство. Але тиждень тому, до її оселі завітали комуністи та завдали матеріальної і моральної шкоди.
14:42
Квитки на моно спектаклі лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка Михайла Мельника розбирають за кілька місяців. Але адміністрація театру «Крик» завжди залишає квитки для гостей міста.
22:07
Мелодію останнього дзвінка, напевно, пам’ятає кожен випускник. Гарний настрій, шкільна форма, білі стрічки у волоссі дівчат... Для когось з завтрашнього дня розпочинаються такі очікувані літні канікули, а хтось вже задумується про самостійне, доросле життя.
21:51
Напевно кожен з нас колись задумувався над тим, звідки пішли наші прізвища?А ще цікаво, чому вони з часом змінюються. Куди поділись козацькі українські прізвища відомі з діда-прадіда? А все дуже просто, якби уважно вивчити цю проблему, то можна було б зібрати словник українських прізвищ, спотворених у ході русифікації царськими чиновниками.
18:55
Помітив лісник, що в нього дрова хтось скраєчку купи бере й бере. У дворі скласти те добро ніде, а собаку відпускати, щоб вночі за двором бігала, теж страшно, ще покусає когось... Подумав, подумав лісник, узяв дриль, нависвердлював дірочок, понапихав усередину пороху, та й склав підготовані поліна на той бік, де дрова крадуться.
18:42
Приходить чоловік з роботи. Позаглядав, позаглядав по каструлях, їсти звареного нічого нема. На столі стоїть величезна миска салату з дрібно нарізаних стебел кульбаби та листочків лободи і маленький окраєць чорного хліба.