«Ніч яка місячна…»... Харків’яни матимуть можливість побачити унікальне природне явище – місячне затемнення

Четвер, 9 червня 2011, 14:02
В ніч з 15 на 16 червня в Харкові можна буде спостерігати дивовижне природне явище - місячне затемнення. За словами директора Харківського планетарію імені Гагаріна Галина Железняк це затемнення є унікальним - побачити його можна не частіше, ніж раз на десяток років, то ж у нас є можливість стати свідками справжнього місячного затемнення.
«Ніч яка місячна…»... Харків’яни матимуть можливість побачити унікальне природне явище – місячне затемнення

О  22-й годині 20 хв. городяни зможуть спостерігати, як червонувата тінь почне закривати Місяць, максимальна фаза затемнення буде о 23-й годині 20 хв. За словами пані Железняк, всі любителі астрономії зможуть побачити затемнення в планетарії, а якщо глядачів буде багато і місця в обсерваторії не вистачатиме, ще один телескоп винесуть на майданчик біля планетарію.
Крім того, виїзний оглядовий майданчик буде організована в Саржиному Яру - любителі астрономії зберуться там о 21.30 і принесуть із собою телескопи. «Ми будемо показувати всім бажаючим це явище і розповідати про нього більш детально », - пообіцяла Железняк.

Максимальна фаза затемнення буде о 23.20, але оскільки природа пані примхлива, всі охочі можуть зателефонувати до планетарію о 20.00 15 червня і уточнити чи не захмарене небо і чи буде спостерігатись затемнення.


 

comments powered by HyperComments