Медики зцілюють мистецтвом. У Муніципальній галереї відкривається виставка "Мед"

Вівторок, 7 червня 2011, 15:21
Андеграундне приміщення галереї стає усе більш популярним. 7 червня відкривається виставка групи молодих харківських художників «Мед». Лідер групи, Максим Кущ – лауреат фестивалю Non Stop Media 2006, 2008, представник «Молодіжної філії» галереї, учасник Streetartfesta 2009.
Медики зцілюють мистецтвом.  У Муніципальній галереї відкривається виставка "Мед"

«Виставка виникла завдяки союзу художників, любителів і професіоналів, яких об'єднує пряме або непряме відношення до медичної професії. Деякіз них працюють у сфері охорони здоров'я, деякі змінили професію і працюють в інших сферах, дизайні, науці і так далі Багато хто з учасників виставки закінчував художню школу в дитинстві або в більш зрілому віці, щоб отримати навики образотворчого мистецтва.

Кожен з нас у вільний час займається творчістю і, очевидно, робить це не в комерційних цілях, а для рекреації, розслаблення і відвернення від повсякденної діяльності. На щастя, у сфері мистецтва професійна освіта не є обов'язковою, і будь-яка людина може узяти в руки папір і фарби і малювати те, що йому захочеться. Серед медиків нерідко зустрічаються люди талановиті в різних областях, з широким кругозором.  Можливо, обставини виникнення виставки створятьдеяку особливу атмосферу для сприйняття цих творів, поряд з безпосередністю і нестандартним мисленням людей, що займаються мистецтвом поза мейнстримом. Ми раді тому, що нам надається можливість показати свої роботи і заявити про себе в культурному житті міста. Сподіваюся, для когось наші твори будуть не менш цілющі, чим зілля, яке ми прописуємо пацієнтам.

 «Спасибі! Радощі і успіхи!» – говорить ініціатор групової виставки Максим Кущ.

comments powered by HyperComments