22-24 липня відбудеться традиційний вже «Підкамінь-2011». Їдеш на етнофестиваль - одягни вишиванку!

П'ятниця, 15 липня 2011, 13:06
Енергетичний ландшафт Північного Поділля, велетень камінь, монастир, що пережив вічність і відоме на всю Україну підкамінське болото - усе це чекає на Тебе цього літа! Адже 22–24 липня 2011 року у Бродівському районі в однойменному селищі відбудеться п’ятий за ліком Фестиваль «Підкамінь 2011».
22-24 липня відбудеться традиційний вже «Підкамінь-2011». Їдеш на етнофестиваль - одягни вишиванку!

 

Про це сьогодні з посиланням на співголів громадського оргкомітету з проведення фестивалю депутатів обласної ради Олександра Ганущина та Ігора Криськіва повідомила прес-служба фестивалю.

"Проведення етнофестивалів «Підкамінь-2007», «Підкамінь-2008», «Підкамінь-2009», «Підкамінь-2010»  засвідчило, що мешканці Львівщини позитивно сприймають такий захід, головною метою якого є привернути увагу до відбудови громадським коштом пам'яток архітектури та популяризувати українське - від сучасної фолькової пісні до національного одягу", – зауважив співголова оргкомітету, депутат обласної ради Олександр Ганущин.

 "Концепція Етнофестивалю Підкамінь (Фестиваль) припала до душі його поціновувачам - сучасна українська фолькова музика на фоні неймовірної краси природи, монастиря, котрий пережив вічність, і усього енергетичного ландшафту Північного Поділля", – підкреслив співголова оргкомітету, депутат обласної ради Ігор Криськів.

 Організатори сьогодні розглядають можливість участі у концертній програмі фестивалю таких гуртів як «Веремій», «Тінь сонця», «Кому Вниз», «Бандур Бенд», «Кораллі», «Дримба та Дзиґа», «ВВ», «Гайдамаки», «Тарасова ніч», «30 паралель», «Чумацький шлях», «Домра», «Широкий лан», «Стихія», «PanKeShava», «2 поверх», «Крапка», «Камо грядеши», «Кам’яний гість», «Іванна Нечай», «Шосте Чуття», «Verlibena», «ЕтноТрансБенд ДЗЕНЬ», «Otava», «НаВиворіт», «Illaria».

 Крім того, організатори обіцяють презентації, виставки, майстер-класи різних видів декоративного та ужиткового мистецтва майстрів Бродівщини, прилеглих територій, міст Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Луцька, Рівного тощо., театралізовані дійства за участю найкращих фольклорних колективів Бродівщини, майстер-класи різних народних танців.

 Що ж стосується фінансових питань – для всіх хто приїде в вишиванках – вхід вільний, ну а якщо з певних причин ви не зможете виконати цю умову, то прийдеться придбати хустинку чи банданку з символікою фестивалю, що й стане перепусткою.

comments powered by HyperComments