Тиждень кіно Юрія Іллєнка у Харкові: відкриття

Світлана Шкурай  |  П'ятниця, 26 серпня 2011, 10:33
Фільм «Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія» розпочав фестиваль кіно Юрія Іллєнка у Харкові. Відкриття відбулося 25 серпня о 19 годині у кінотеатрі «Боммеръ». Побачити роботи відомого кінорежисера і сценариста харків’яни змогли за допомогою Державної служби кінематографії України, компанії «Іллєнко фільм», Національної кіностудії художніх фільмів ім. О.Довженка та багатьох інших партнерів.
Тиждень кіно Юрія Іллєнка у Харкові: відкриття

Перед переглядом з невеликим вступним словом до глядачів звернулися актори фільму Людмила Єфіменко, Пилип Іллєнко, В’ячеслав Довженко та Олег Драч. Вони розповіли дещо про кінострічку та самого Юрія Іллєнка.

Охочих зазирнути у скарбницю українського кінематографу виявилось немало. Майже усі місця в залі були зайняті. Вимкнулось світло і глядачі поринули у світ кіно Юрія Герасимовича. На екрані розгорталися історичні події часів Івана Мазепи, переосмислені авторами фільму, жили своїм життям відомі постаті, майстерно зіграні акторами Богданом та Остапом Ступками і почесними гостями відкриття, перерахованими вище.

Коли на екрані закінчилось основне дійство і замерехтіли титри, Ігор Швайка, голова харківського осередку «Свободи», запропонував обговорити побачене та підкреслив, що цей фільм належить до тих, які або люблять усім серцем, або ненавидять усією душею.

«Молитва за гетьмана Мазепу» дійсно справила велике враження на присутніх – ніхто не спромігся щось сказати чи запитати про кіно, але кожен виніс з кінотеатру нові думки.

Під враженням від перегляду багато хто зазирнув і на прилавок у фойє «Боммера», де  можна було придбати книжку з роботами Юрія Іллєнка.

 

Фото автора:

comments powered by HyperComments