Нова виставка в Лозовій: Ляльки чаклуна розмістилися в місцевому краєзнавчому музеї

Максим Гордієнко  |  Субота, 25 червня 2011, 18:28
Клоун з милицею в грудях. Кінь, що крушить шахівницю. Порізана на дрібні шматочки русалка... У Лозовськом краєзнавчому музеї відбулась презентація виставки молодого лозівського скульптора Олега Кузуба «Ляльки чаклуна».
Нова виставка в Лозовій: Ляльки чаклуна розмістилися в місцевому краєзнавчому музеї

 

Ведучий презентації поет Артур Совран, нагадав слова Іосифа Бродського: «Околиця — це початок світу, а не його кінець»,  підкреслив, що Лозова повна талантами і до їх числа відніс і автора виставки.  Потім він познайомивприсутніх з представленими скульптурами. Всі вони мають сюжет і пронизані особливим баченням Художника.  Це відзначив і заступник міського голови Юрій Петренко, який привів довженківський вираз : «Двоє дівляться: один бачить калюжу,  другий – зорі». 

Презентація супроводжувалася виконанням пісень, у тому числі і своїх, поетом і композитором Олександром Крюковим.  Поетеси і письменниці Ольга Тарасова і Ольга Вікта, виразили своє ставлення до творчості Олега Кузуба віршами, спеціально складеними до виставки, а дитяча письменниця Зоя Скипіна впевнена в тому, що Олег обов'язково прославить Лозову і буде відомим далеко за межами країни: «Обов'язково будете і в Парижі!», - сказала вона.

У це хочеться вірити, адже його талант цього дійсно заслуговує. До речі, Олег Кузуб подав заявку в Pinchukartcentre. Можливо організація виставок під егідою цієї вагомої в галузі сучасного мистецтва організації, стане для нього першим кроком до популярності.

Наприкінці презентаціїскульптор подякував присутнім за підтримку і поспілкувався з представниками ЗМІ. 

 

 


comments powered by HyperComments