Звикайте до кращого – закликає харківський театр «Пост Скриптум»

Ольга Собко  |  Вівторок, 10 травня 2011, 12:18
«Звикайте до кращого» - саме таким девізом зустрічає глядачів харківський театру «Пост Скриптум» (ПС). Один з небагатьох україномовних театрів Харкова попри фінансові труднощі, на вистави збирає повний зал. Так 7 травня в старовинних стінах Будинку Архітектора, колишнього маєтку, відбулась прем"єра сезону, вистава "Циганська муза" за поемою Ліни Костенко.
Звикайте до кращого – закликає харківський театр «Пост Скриптум»

Тут ми можемо побачити гру актора у безпосередній близькості до глядача, тому і не виникає ніякої фальші, недовіри, нерозуміння.
У виставі також беруть участь і учні театральної студії. Поруч з тими, хто присвятив життя театру ПС, молоді вчаться у досвідчених. Вірші Костенко допомагають знайти спільну мову.
У суботу 14 травня очікується мелодраматична історія Івана Франка «Сойчине крило». Тремтлива та пристрасна історія першого кохання,
яке, зраджене, обірвалося так само раптово, як і спалахнуло…
Вистава за однойменною повістю Івана Франка вже по першому перегляді будить в кожному подібне по силі чуття мистецького захвату та виводить на світло щемливі роздуми про те, що було потім. А що було потім, можна дізнатись переглянувши виставу.
З байдужим обличчям та негативними емоціями глядач ще ніколи з вистави не йшов. «Пост Скриптум» лишається родзинкою театрального Харкова, від якої ніколи не віє нафталіном.
 

comments powered by HyperComments