12 квітня - день народження Національного оркестру народних інструментів

Ольга Собко  |  Понеділок, 11 квітня 2011, 22:56
Відомо, що українці – найспівочіша, найвеселіша і найкмітливіша нація в світі. Ми народ, історія якого розпочалась багато віків назад, тому нам є про що розказати, є про що заспівати, ну і звичайно, зіграти. Цей колектив вже понад 40 років дарує сучасне звучання стародавнім інструментам
12 квітня - день народження Національного оркестру народних інструментів

Адже мова музики така милозвучна, об’ємна, чаруюча. Згадайте, як під веселі мотиви гопака ноги самі рвуться в танець, а під ніжну гру ліри кожен поринає в мрії та спогади, та коли звучать бадьорі цимбали, бандури, кобзи, скрипки, басолі, телинки, зозульки, свирілі, козобаси, сурми, козацькі труби, бугаї, флояри, полтавські ріжки, дуди, дримби, рубелі і качалки, бубни і берести, то хочеться взагалі забути про все на світі, сидіти і насолоджуватись грою унікального, єдиного в світі Національного академічного оркестру народних інструментів України.
Це музичне диво було створено в 1969 році, а перший концерт оркестру відбувся 12 квітня 1970 року на сцені Національної опери України. До концертних програм оркестру входять як народна інструментальна музика всіх куточків нашої держави, так і відомі твори класиків, які у виконанні українськими музичними інструментами звучать по-новому, яскравіше.
Оркестр відомий далеко за межами України. Його творчість дивує, бентежить і дарує безмежну кількість позитиву. Слухаючи чарівні мелодії, підіймаємо гордо голову, адже на сцені – Україна. В оркестрі вдало поєднались минуле і сучасне: інструменти, які вигадали наші предки, і виконавці, в чиїх руках вони оживають, грають, співають, дарують надію.
 

comments powered by HyperComments