В містах України 17-23 березня відбудеться Тиждень ірландського кіно "IRISHFEST"

Четвер, 10 березня 2011, 13:16
Фестиваль представить до уваги глядачів нові ірландські фільми, різні за жанрами та тематикою, що отримали міжнародні нагороди. Українці зможуть побачити 7 повнометражних картин, серед яких художні, анімаційний та документальний фільми.
В містах України 17-23 березня відбудеться Тиждень ірландського кіно "IRISHFEST"

Цього року фестиваль розпочинається в день Святого Патрика, 17-го березня, показом номінанта на Оскар, мультиплікаційного фільму «Таємниця кельтів». Цей чудовий анімаційний фільм для всієї сім’ї перенесе вас до химерного багатогранного світу кельтської міфології.

В рамках фестивалю відбудеться показ культової ірландської комедії-трилера «Щедрість Пер’є», а також драми «П’ять хвилин раю» з Ліамом Нісоном у головній ролі, що набрала широкого розголосу. Цей фільм розповідає про події конфлікту в Північній Ірландії.

Документальне ірландське кіно буде представлене на фестивалі пронизливим фільмом «Його та її» - це оповідь 70 жінок різного віку про життя, любов та сім`ю, та захоплюючою пригодницькою розповіддю про сучасних серферів – «Вершники хвиль».
Додасть доброго настрою фільм «32А» про життя дівчат з сучасної католицької школи, їх першу любов, перші переживання та перший бюстгальтер розміру 32А.

В програмі короткометражного кіно буде представлено 6 стрічок, що отримали чимало нагород на Міжнародному кінофестивалі в Дубліні.

Фестиваль "IRISHFEST" пройде у 6 містах України: Київ, Одеса, Харків, Донецьк, Львів, Вінниця. У нашому місті кіно Ірландії представлятиме кінотеатр "Боммер".

Тиждень кіно представляють Міжнародний кінофестиваль «Молодість», Ірландська рада з кінематографії, Ірландський інститут кіно та торгова марка «Jameson».

comments powered by HyperComments