Поради редактора міжнародного відділу газети The Times Майкла Бініона для українських друкованих видань

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 11 березня 2011, 09:29
Британська газета The Times існує 220 років. Видання є настільки популярним, що згодилось розміщувати свої матеріали в Інтернеті. Майкл Бініон вірить, що в цієї та інших газет є майбутнє.
Поради редактора міжнародного відділу газети The Times Майкла Бініона для українських друкованих видань

Газета The Times має 18 кореспондентів у різних країнах світу. За словами Майкла Бініона, у гарячих точках доводиться оплачувати не лише за працю журналіста, а й за охорону його життя, купувати для цієї справи броньовані авто тощо. Це підвищує вартість газети, але матеріали є настільки цікавими, що вони затримують увагу читачів і видання стає прибутковим.

Нині газета The Times коштує 1 фунт стерлінгів. Для Британії це не дорого, але все одно значна частина людей не хоче сплачувати, бо зараз про все можна дізнатись з Інтернету. У цій мережі газета теж має свій сайт і публікує там авторські матеріали власних кореспондентів, але 7 місяців тому цей сайт став платним.

Майкл Бініон українським друкованим виданням радить утримувати читача за допомогою якості й об’єктивності інформації.

«Гарна преса не може бути дешевою. Безкоштовні газети, які роздають в метро містять багато рекламних статей, і заповнюють їх не фахові журналісти. Крім того, такі видання часто наповнені агітацією за певну політичну партію чи іншою пропагандою», - додав Майкл Бініон.

Користі від читання такої преси зовсім небагато. Майкл Бініон вважає,що та ж сама ситуація поширюється й на мережу Інтернет: сайти, на яких розміщують перевірену інформацію, журналістські розслідування тощо, є платними, інші – фінансуються якимось партіями і мають свою цензуру.

Аби зацікавити читачів якимось друкованим виданням, Майкл Бініон радить обирати широке коло тем для публікацій, зробити сторінку для листів від читачів, і ні в якому разі не заощаджувати на платні для журналістів та кореспондентів. Газета має бути заповнена лише авторськими публікаціями. Майкл Бініон також вважає, що на шпальтах видання має міститись багато кольорових фотографій.

Якщо газета прагне мати великі наклади, тобто бути популярною, там обов’язково мають публікуватися авторські розважальні матеріали.

До такої роботи мають братися енергійні і зацікавлені обраною тематикою люди. Новини, на думку Майкла Бініона, повинні подаватись об’єктивно, але водночас з під авторським кутом бачення і з коментарями експертів.

Майкл Бініон вважає, що нині в Україні практично немає вільної об’єктивної преси, тому поле діяльності є великим і на наших теренах може існувати читабельна газета з великим накладом.

comments powered by HyperComments