У Харкові вийшов новий навчальний посібник для піаністів з авторською методикою викладання

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 1 березня 2011, 15:30
Лариса Альперович створила авторську методику викладання гри на піаніно. Вона значно відрізняється від традиційних і має багато позитивних відгуків. Музичні школи Харкова отримають посібники безкоштовно.
У Харкові вийшов новий навчальний посібник для піаністів з авторською методикою викладання

Піаністів у Харкові не так багато, тому видавництво книжки не є якимось комерційним проектом. Ціна посібника ще, навіть, не обговорювалась. Лариса Альперович і її спонсори сподіваються, що ця книжка допоможе багатьом початківцям полюбити інструмент і отримувати задоволення від гри.

За словами Лариси Альперович, після закінчення музичної школи багато людей припиняє грати і втрачає основні навики. Крім того, пані Лариса зазначила, що далеко не кожен випускник музичної школи вміє вільно читати ноти, тобто подивитись на них і уявити мелодію. 
Лариса Альперович для кращого розуміння цієї ситуації привела такий приклад: «Уявіть собі, що після закінчення школи випускник не вміє читати...»

Пані Лариса також додала, що навіть серед тих дітей, які виступають на всеукраїнських конкурсах не всі вміють самостійно зіграти по нотах. У цьому їм допомагають приватні репетитори і так триває роками. Лариса Альперович вважає, що ті діти є талановитими, а недосконалою є методика викладання гри.

Зіткнувшись з багатьма випадками, коли талановиті діти, які мають гарні від природи здібності змушені щоразу звертатись до викладача, Лариса Альперович створила методику, за допомогою якої діти легко навчаються читати ноти і відтворювати записане.

У посібнику вміщено багато малюнків, схем, але деякі дорослі початківці від нього теж не відмовляються.

Діти, які раніше навчалися за методикою Лариси Альперович, дивляться в ноти і не поглядаючи на клавіші легко відтворюють задум композитора.

 

comments powered by HyperComments