Чи маємо ми право примножувати рідну мову в Україні?

Жанна Титаренко  |  Середа, 10 березня 2010, 14:47
Вчора, 9 березня під час зустрічі з лауреатами Шевченківської премії в Каневі, говорячи про те, що українська мова залишається в Україні державною, Президент України Віктор Янукович зазначив, що ті «перекоси» у мовній політиці, яких припустилася колишня влада, призвели до приниження і ущемлення прав як російськомовних громадян, так і представників інших мовних груп в Україні.
Чи маємо ми право примножувати рідну мову в Україні?

«Все це необхідно виправити і врахувати у мовній політиці, у тому числі – в процесі імплементації Європейської хартії регіональних мов або мов меншин», – наголосив Глава держави, повідомили ZAXID.NET у прес-службі Президента.

Але, Ви люди, не забувайте, що Господь Бог не дарма створив держави і нації. Кожна мова створювалася віками, відображаючи в собі рельєф місцевості, особливість людей, які проживали на даній території, їх культуру, побут, винаходи і все те, що впливало на їх уяву. Мова і нація є унікальними творіннями, бо походження багатьох слів по сьогодні залишається нам невідомими. Господь не робить помилок, і нищити його творіння є гріхом, таким же гріхом, як і вбивати людину.

Виходячи з цих міркувань, українська мова і культура мають повне право на існування на своїй землі. Ми не нав’язуємо українську мову і культуру в Африці чи Китаї, чи тій же Росії, а відроджуємо її в себе в дома, на своїй території. Чи хтось із Вас дійсно вважає, що попередня влада нав’язувала українську мову, наприклад, у Москві? То скажіть кому і коли. А Росія нищила українську мову в Україні, і безглуздо заперечувати мільйони розстрілів і русифікацію всього населення, що відбувались в Совєтському союзі.

Ті люди, що проживають на території України і не вважають за потрібне говорити українською мовою, витісняючи її російською, роблять великий гріх, бо вони в такий спосіб нищать українську культуру, забруднюючи її суржиком, мішаниною націй і всім тим, що нам зовсім не потрібно.

Американці, теж потихеньку розплачуються і будуть розплачуватися перед Богом за знищення народів, які проживали на території сучасних США. І це стосується всіх, без винятку.

Бог не буде заперечувати, щоб ми відновлювали його творіння, отже, поважали, не цуралися і примножували рідну мову, культуру і традиції цієї землі. А збільшення кількості україномовних людей буде, однозначно, зменшувати наслідки російщення України, і ми на це маємо повне право, навіть, обов’язок. А нищити російську мову в Росії ніхто не буде і не збирається.

 

comments powered by HyperComments