П'ємо за танець пристрасті. Сьогодні – Міжнародний день танго

П'ятниця, 11 грудня 2009, 08:22
Міжнародний день танго наголошується 11 грудня, в день народження аргентинського співака і кіноактора, знаменитого «Короля танго» Карлоса Гарделя (1890).
міжнародний день танго

Життя в танго б'є ключем, а в центрі танцю – Чоловік і Жінка. Їх взаємини, пристрасті, конфлікти, примирення, «третій зайвий», ревнощі, ненависть – всі відчуття, які наповнюють людське життя.

У цьому танці не прийнято розмовляти, посміхатися, в нім навіть не прийнято дивитися один одному в очі. Запрошення, висловлене вголос, може розцінюватися як образа. Допустимо лише погляд і легкий рух губ.

До речі, слово «танго» з'явилося значно раніше, ніж сам танець. Спочатку це слово використовувалося на одному з Канарських островів для позначення «зборів негрів для танців, для гри на барабанах», до речі, ці барабани також називалися «танго».

Сьогодні весь світ відзначає Міжнародний день гір, встановлений в 2003 році за рішенням Генеральної Асамблеї ООН – невгомонного витівника і вигадника більшої частини приводів для щоденних узливань.

Гори займають біля однієї четвертої поверхні планети і є будинком майже для 10 відсотків населення. Це заповідник багатьох унікальних видів рослин і тварин, джерело води всіх основних річок землі, що особливо важливе. Адже, як співається в одній хорошій пісні, «...потому що без води, і не туди, і не сюди»: а чим ще спирт розбавляти?

Також цього дня...

У 1769 році Едвард Беран з Лондона запатентував підйомні жалюзі.

1844 – в Бостоні Горас Уеллс вперше використовував в зуболікарській практиці як засіб анестезії звеселяючий газ. Досвід виявився не зовсім вдалим. Через два роки його партнер Уїльям Мортон з успіхом застосує ефір.

1852 – в Парижі відкрилося найстаріше з нині чинних циркових будівель. Там же, через 42 роки, відкрилася перша в світі автовиставка, в якій брало участь 9 фірм.

1931 – в СРСР прийняті правила вуличного руху.

1909 – ера кольорового кінематографа починається демонстрацією в Нью-Йорку першого кольорового фільму.

1946 – в Англії був запатентований перший програмований комп'ютер.

Про знаменитих миру цього...

У 1781 році народився Девід Брюстер, шотландський фізик, винахідник калейдоскопа.

1843 – Роберт Кох, німецький мікробіолог, нобелівський лауреат 1905 року. Відкрив збудника  туберкульозу.

1913 – Жан Маре, французький актор.

1918 – Олександр Ісаєвіч Солженіцин, російський письменник, лауреат Нобелівської премії по літературі 1970 року.

1922 – Микола Миколайович Озеров, заслужений майстер спорту, 24-кратний чемпіон СРСР по тенісу, відомий спортивний коментатор, багато висловів якого стали крилатими.

1953 – Андрій Макаревич, музикант, лідер групи «Машина часу».

Не чокаючись...

У 1880 році помер Вінчестер Фішер, американський винахідник і виробник стрілецької зброї.

1967 – Сидір Ковпак, командир Путівльського партизанського загону.

2008 – Бетти Пейдж, знаменита американська фотомодель. Багато хто вважав саме Пейдж одній із засновниць руху сексуальної революції, що охопила Америку на початку 1960-х років, заразом приписуючи їй еротичний зв'язок з Мерілін Монро.

У Харкові...

1917 – увечері в будівлі Дворянських зборів в Харкові почав свою роботу Перший Всеукраїнський з'їзд Рад, що продовжувався два дні. «На нім було присутньо близько 200 делегатів, більшість яких складали більшовики і їм співчуваючі...»

Іменини відзначають...

Василь, Григорій, Іван, Ірінарх, Степан, Федір.

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

comments powered by HyperComments