Індія очима українських студентів

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 22 березня 2011, 14:30
Це країна цікавинок і контрастів. В Індії нараховується 325 мов, з яких офіційних лише 18, і 1652 діалекти. Така багатокультурна країна є об’єднаною і дуже гостинною.
Індія очима українських студентів

 

Про життя народів Індії розповіла координатор з вхідних стажувань проекту «Indian Days» Маргарита Пріхна. Такій справі добре сприяє міжнародна громадська організація AIESEC.

За словами Маргарити, мешканці Індії є дуже гостинними. Воду можна прохати в будь-якого господаря чи офісної чи торгової установи і отримувати її безкоштовно. Люди вірять у те, що вода – це благодать Божа, а тому продавати її не можна.

Переглядаючи низку фотографій з архітектурними спорудами і природою усі звернули увагу на кард, у якому Маргарита тримає на руках малесеньку дитину місцевих мешканців.

«Люди вірять у те, що коли біла людина потримає на руках дитину, вона буде щасливою. Мені випала нагода потримати на руках багатьох малюків», - сказала Маргарита.

Розповідаючи про одяг, Маргарита показала на практиці як треба вдягати 7-8 метрову сарі. Виявилося, що без допомоги вдягнути таке вбрання зуміє далеко не кожен.

Розповідаючи про їжу і відпочинок Маргарита звернула увагу на те, що в Індії немає жодних дорожніх знаків, а на квитках друкують такий напис: «Ви подорожуєте на власний ризик».

За словами Маргарити, в Індії дуже важко знайти слонів. Щоб сфотографуватися біля такої велетенської тварини чи покататись на ній, треба звернутися до всіх друзів і шукати разом. На такі пошуки можна витратити кілька місяців, тому шукати слонів треба починати одразу після приїзду в Індію.

Маргарита навчила присутніх вітатися і освідчуватись в коханні на мові хінді. А звучить це приблизно так: «Намасте» - доброго здоров’я, «Ар кесе хо?» - як справи, «Ме хік кун» - у мене все добре, «Ме тумсе яр карта хум» - я тебе люблю (так має казати хлопець), «Ме тумсе яр карті хум» - (дівчина).

Захід відбувався в книгарні «Є». Завершилась зустріч колективним індійським танцем.

comments powered by HyperComments