Невеличка розповідь про турнір з шашок, в якому брали участь лише депутати

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 5 квітня 2011, 16:21
Проводився турнір у місті Полтава. Спортивна федерація запросила шашкових суддів, що мали спортивні звання. Усім вислали офіційний виклик і роботодавці дивлячись на такі документи, навіть згодились оплатити пропущений робочий день. Така причина відсутності вважалась поважною.
Невеличка розповідь про турнір з шашок, в якому брали участь лише депутати

Усі депутати отримали шахові годинники, що є ознакою високого рівня шашкового турніру. Та більшість депутатів грала не професійно, забуваючи правила. Дуже часто хтось із них голосно сміявся, радіючи, коли суперник підставить під удар шашку, або кричали від обурення, коли програвали. Були й такі, що змітали всі шашки додолу і судді збирали їх та виставляли назад на дошку.

Дехто був незадоволений тим, що попався сильний чи слабкий суперник, але вцілому турнір пройшов справедливо. Коли учасники змагань набирали однакову кількість балів (сума перемог і нічиїх) судді вираховували коефіцієнти Бюргера, аби точно визначити, хто з гравців зайняв 4, а хто 7 місце, хто 14, а хто 17. Тобто жодного разу на одне місце не потрапило два учасники змагань. Все було точно, чесно і справедливо.

До турніру долучився один сільський голова, і грав досить непогано. Але один депутат поскаржився на те, що його суперник не має депутатського мандату, і відмовився грати з ним партію. Потім депутати дружно наполягали на тому, щоб сільського голову виключити з турніру, що і було зроблено.

Після нагородження переможців суддів покликали до столу отримати грошову винагороду за їх роботу. Головний суддя отримав 25 гривень, а молодші судді – по 12,5 грн.

Головний суддя займався шашками давно, тому жодного обурення в нього не виникло. А от одна з молодших суддів, яка приїхала на такий турнір з іншого міста дуже образилася. Підійшовши до депутатів вона почала прохати гроші на дорогу додому. Всі вони сказали, що зайвих грошей у них нема. Дехто порадив поскаржитися в обласну раду чи подати заяву до суду.

А один депутат навпаки висловив своє обурення за таке прохання і сказав: «Тобі ж вислали довідку для роботи. От і проси в свого начальника платню за цей день. Хай тільки попробує відмовити. А отримати платню тут і там, - так то ти забагато хочеш!»

Дівчина працювала на приватному підприємстві, власник якого аж ніяк не зобов’язаний відшкодовувати дорожні витрати до іншого міста і сплачувати за проведення шашкового турніру для депутатів.

Така історія трапилась кілька років тому і серед учасників турніру були представники різних партій. Отакі вони... депутати!

comments powered by HyperComments