У Харкові відбулася презентація книги молодого українського історика Олександра Зінченка

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 11 квітня 2011, 23:34
Презентація книги «Година папуги» привернула неабияку увагу шанувальників української історії. Олександр Зінченко за допомогою художніх засобів і документальних фактів описав катастрофу польського офіцерства в Радянському Союзі, що трапилася в квітні 1940 року.
У  Харкові відбулася презентація книги молодого українського історика Олександра Зінченка

Олександр Зінченко у Польщі спілкувався із сім’ями загиблих, тому книжка сприймається дуже переконливо, і її сюжет аж ніяк не справляє враження вигаданого.

Презентація книжки О. Зінченка відбулась у затишному приміщенні харківської книгарні «Є». На творчу зустріч прийшли підтримати автора і представники посольства Польщі в Україні.

Олександр Зінченко повідомив про те, що в недалекому майбутньому книга «Година папуги» має вийти польською та російською мовами.

Нагадаємо, що  Зінченко є професійним журналістом. Враження та накопичена інформація про Катинь і трагедію під Смоленськом дали поштовх до створення фільму «Катинь: листи з раю».

Книга «Година папуги» та фільм «Катинь: листи з раю» побудовані на журналістських розслідуваннях та матеріалах архівів Російської Федерації, і нині є доступними в мережі Інтернет.

 

«Година папуги» О. Зінченка — це перша книжка, яка так докладно розповідає про трагедію Катині і про її українські сторінки. Ця історія почалася у Львові, Луцьку, Тернополі, продовжилася у Путівлі та Старобільску, і закінчилася для більшості її учасників у Харкові. У Харкові за кілька весняних тижнів 1940-го року розстріляли майже 4 000 чоловік.
 На довоєнних ярмарках дресирований папуга шарманщика витягав записки з пророцтвами. У таборі військовополонених в українському місті Старобільську чекісти так само у незбагненому порядку викликали бранців. Той час полонені назвали «Годиною папуги». Олександр Зінченко розповідає про те, як доля когось відправляє на смерть, а комусь лишає життя.

comments powered by HyperComments