«Сало їм, на салі сплю, бо я так його люблю…А от якби ще салом укривався…» Для всіх любителів сала в Львові відкрито музей

Середа, 15 червня 2011, 14:37
Як відомо, для багатьох сало є кулінарною візитною карткою нашої держави. Тому зовсім не дивно, що у центрі Львова, на проспекті Свободи, був відкритий музей сала. У рамках експозиції представлені різноманітні скульптури з сала, а також картини, фотографії та інші роботи художників, присвячені знаменитій українській страві. Серед експонатів виставки можна побачити фігуру гуманоїда з сала, сальні свічки, шахи, крісло і багато інших предметів. Центральним експонатом музею є копія людського серця, зроблена з сала. Серце із сала було занесено до Книги рекордів України.
«Сало їм, на салі сплю, бо я так його люблю…А от якби ще салом укривався…» Для всіх любителів сала в Львові відкрито музей

При музеї працює ресторан, де можна замовити страви з сала, наприклад десерт "Губи Мерілін Монро", що складається з сала, морозива та фруктів. Крім того, в меню можна знайти і сало в шоколаді. Також відвідувачі музею можуть замовити у майстрів будь-яку скульптуру з сала на свій смак.

 Заснував музей-ресторан сала художник-дизайнер Борис Бергер, а автором концепції проекту виступив львівський скульптор Мирослав Дедишин. У майбутньому засновники музею планують перетворити його на багатофункціональний арт-центр, де будуть проводитися різноманітні виставки, читання, покази та майстер-класи.

 
 

comments powered by HyperComments