Цикл літературних зустрічей із сучасними письменниками розпочався з Анатолія Перерви

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 24 лютого 2012, 01:21
У Харківському літературному музеї відбулась зустріч з відомим письменником Анатолієм Перервою. Хронологічна мандрівка від сучасної філософської поезії до юнацької запальної лірики закінчилась жартівливими присвятами.
Цикл літературних зустрічей із сучасними письменниками розпочався з Анатолія Перерви

 

Зустріч відбувалась у кімнаті Сергія Жадана – так називають останню залу виставки «Апокриф».

Ті шанувальники поезії Анатолія Перерви, які прийшли на зустріч першими, мали можливість вмоститися на великому дивані Павла Тичини.

Читання віршів Анатолієм Перервою перемежовувалися поезією кращих Харківських письменників. Найбільше, запам’яталася присвята Анатолію Перерві від Сергія Жадана.

А знаний харківський бард Микола Воловик виконав декілька пісень на слова Анатолія Перерви.

Гості вечора пізнавали у віршах Анатолія Перерви щось дуже близьке до своїх почуттів і життя, тому вирішили поворожити на його поезії. Кожен охочий називав сторінку однієї з останніх поетичних збірок, куплет і рядок. Анатолій Перерва спочатку зачитував обраний рядок, а потім – увесь вірш. Як не дивно, але ворожіння на філософських і ліричних віршах виявилися для всіх вдалими.

Під час зустрічі шанувальники поезії також ознайомилися з перекладами на українську мову віршів Харківської поетеси Ірини Євси, які зробив Анатолій Перерва.

comments powered by HyperComments