В «Мистецтві Слобожанщини» стартував новий цикл лекцій (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 14 березня 2015, 15:07
13 березня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартував новий цикл лекцій Олега Коваля, присвячений мистецтвознавству.
В «Мистецтві Слобожанщини» стартував новий цикл лекцій (фото)

Ці лекції в першу чергу покликані ознайомити слухачів з історією мистецтва та спонукати їх до отримання нових знань в цій сфері. «В цій галереї вже відбувалася низка заходів мистецтвознавчого плану, – розповів Олег Коваль, – я прочитав 12 лекцій по історії мистецтва. А цей цикл лекцій призначений для того, щоб розтлумачити і для себе, і для слухача ті головні категорії, з якими стикається глядач, спілкуючись з мистецтвом. Передусім з живописом. Або скульптурою, або архітектурою».

Перша лекція пройшла під назвою «Сенс картини і розуміючий глядач». В ній лектор розповідав про те, що означає «розуміти сенс зображеного» для сучасного глядача та арт-критика, пояснив, що відбувається у свідомості глядача, коли він прагне зрозуміти картину та поговорив про сенс, який митець вкладає у свою роботу.

«І сьогоднішня розмова буде точитися навколо теми «Зміст картини і розуміючий глядач», - продовжив Коваль, – тобто що є сенсом мистецтва, що є змістом картини, що є предметом нашого сприйняття. Тобто загальні категорії, якими оперує мистецтвознавство і пересічний глядач який, так чи інакше, стикається з творами мистецтва. Це головна мета. Тобто вести розмову навколо найбільш ключових ідей та понять, які пов’язані з мистецтвом».

Лекції проходитимуть періодичністю один раз на місяць. 

comments powered by HyperComments