У Харкові пролунали українські романси та російська поезія (фото)

Аріадна Скела  |  Субота, 14 березня 2015, 17:10
Її пісні поєднують у собі різні жанри: від романсів і пісень у ритмі танго до композицій, в яких відчутні циганські нотки та кольори. А от його творчість – зовсім інша. Він представник російськомовної поезії. Його вірші прагнуть до чистоти та яскравості стилю, вони насичені глибокими метафорами, які виразно передають будь-який настроєвий тон та почуття. Все це про головних винуватців благодійного вечора «Кох-х-хаю!» (Тепло-візії-2): харківську шансоньє Люцину Хворост та поета Михайла Красикова.
У Харкові пролунали українські романси та російська поезія (фото)

12 березня у галереї «Мистецтво Слобожанщини» пройшов благодійний вечір російської поезії та українського романсу «Кох-х-хаю!» (Тепло-візії-2).

Захід розпочав поет Михайло Красиков. Він захопив аудиторію своїми віршами-верлібрами, насиченими філософським змістом. Після виступів поета естафету перейняла співачка Люцина Хворост, чиї пісні полонили публіку своєю оригінальністю та вишуканістю слова та звуку.

Долучитися до творчісті Люцини Хворост та Михайла Красикова завітало більше півсотні слухачів, серед них було багато поетів, істориків, літераторів, музикантів, журналістів та громадських діячів. Деякі з них поділилися після концерту  своїми враженнями та емоціями від почутого.

Тетяна Бабіна, журналістка

- Такі вечори – це те, що дійсно зараз потрібно людям, оскільки вони є «вітамінами» для душі, яких не вистачає у сучасному сьогоденні. Я вважаю, що слухати саме такі пісні, саме таку поезію - це більш високий рівень духовності, ніж піти у храм. Хочу сказати про Люцину Хворост. Поезія і пісні Люцини  для мене – явище надзвичайне. За буддійською філософією, людина приходить на землю багато разів, і у мене таке враження, що я Люцину за минулим життям вже знала, я до неї відчуваю якісь абсолютно особливі емоції. Вона мене настільки надихає! Вона є втіленням такої довершеної українки! Вона поєднує в собі красу вокалу і талант поетеси. Ця жінка гармонійна настільки, що вона може лікувати хворих людей. Люцина - провідник енергії на землі та віри в перемогу, тому я дуже рада, що знову доторкнулася до її творчості. Стосовно Михайла Красикова,  я дуже давно його знаю, це талановитий поет, культуролог, етнограф, краєзнавець. У нього як поета цікавий чоловічий погляд на світ, на цінності, на кохання. Тому я вважаю, що вечір вдався, бо було поєднання енергій інь та ян.

Ніна Баласанян,  громадський діяч

- Після благодійного вечора залишилися тільки чудові враження. Такий тандем, як пані Люцина та пан Михайло, дуже вдалий. Від поезій та пісень ішло дуже багато тепла. Те, що вони роблять, зрошує наше середовище добром, лікує людей. А лікувати треба тільки любов’ю. Їм, пані Люцині та панові Михайлу, це вдається. Дякую їм та всім, хто це робить та підіймає таким чином нашу Україну.

Михайло Красиков, поет

- Вечір називається «Тепло-візії», це вже подібний другий захід. Перший ми проводили з Сергієм Жаданом. Назва «Тепло-візії» виникла  тому, що ми збирали тоді кошти на тепловізор, але цей вислів, це слово мені так сподобалися, що ми вирішили трошки далі його просунути та надати йому ще одного смислового відтінку. Чому? Тому що насправді сучасним людям, які живуть в Україні, можливо, більш за все не вистачає тепла. Наш благодійний вечір - це і є те тепло, яке ми можемо віддати нашим слухачам, а також, зібравши хай і невеличкі кошти, допомогти пораненим людям,  у військовому госпіталі.

Гроші, зібрані під час благодійного вечора, Михайло Красиков обіцяв передати на підтримку поранених, які лікуються у військовому шпиталі.

 

 

 

 

comments powered by HyperComments