Арт-подвал пропонує: «Не їж жовтий сніг»

П'ятниця, 1 квітня 2016, 09:30
Молода кураторська група VIDSOTOK у пошуках мистецької «нової крові» реалізувала тему дитячих заборон і їх порушення.
Арт-подвал пропонує: «Не їж жовтий сніг»

Завдяки такому підходові художнику Антону Ткаченко і мистецтвознавцю Анастасії Хлестовій, що складають групу, вдалося створити проект «Не їж жовтий сніг».

«Заборона — важлива частина виховання дитини і основна форма маніпулювання нею. Забороняти простіше, ніж вчити або пояснювати. Заборона породжує страх і програмує передбачувану поведінку. Але заборони можуть не тільки обмежувати, а й змушувати ставити питання: «Чому не можна?», «Що буде, якщо заборону порушити?», «Хто може і хоче забороняти щось в принципі?», — йдеться у концепції проекту.

Ці питання, вважають куратори, безпосередньо ведуть до експерименту — порушення, вимагання самостійного вибору, аби зрозуміти, чому одні заборони виправдані, а інші — ні: «чим відрізняються «Не малюй на шпалерах», «Не грай з сірниками», «Не розмовляй з незнайомцями» і «Не їж жовтий сніг».

Проект «Не їж жовтий сніг» об'єднав молодих художників Микиту Філоненко, Таню Суслик, Митю Попова, Таню Пухнавцеву і музиканта Микиту Гурова (Голку).

Відкриття відбудеться у вівторок, 5 квітня, о 18:00 в арт-підвалі Харківської муніципальної галереї (вул. Чернишевська, 15, вхід з двору).

comments powered by HyperComments