«Невідомі» у «ЄрміловЦентрі» - коли художники розповідають не про себе

Тетяна Зарубіна  |  П'ятниця, 24 червня 2016, 12:00
Виставка «Невідомі» - це саме той проект, де можна запитати будь-що у Гамлета Зіньковского або Сергія Захарова.
«Невідомі» у «ЄрміловЦентрі» - коли художники розповідають не про себе

Виставка «Невідомі» – це продовження проекту «ArtHuss» зі стратегічної розбудови українського мистецького контексту. Вона будується за мотивами світового бестселеру Сари Торнтон «33 митця у трьох актах», який був опублікований видавництвом «ArtHuss» і здобув широкий резонанс серед читачів. Харківська виставка, організована разом з «ЄрміловЦентром», розвиває і модифікує концепцію, вперше представлену під час київського проекту, показаного в Інституті проблем сучасного мистецтва (18-27 травня).

У рамках виставки використовується методологія канадської дослідниці Сари Торнтон для вивчення українського локального контексту. Харківський проект фокусується на двох категоріях під назвою «Спорідненість» та «Ремесло». З одного боку показані зв’язки всередині харківської мистецької спільноти. З іншого ж – на виставці представлені невідомі проекти українських митців, створені у суміжних із мистецтвом сферах.Це саме той процесс, коли повсякденне ремесло стає мистецтвом. Чи зрозуміє це публіка –велике питання.Робота з категоріями «Спорідненість» та «Ремесло» дозволяє показати харківську українську, мистецьку сцену під новим кутом зору.

Учасники виставки – українські митці: Зоя Орлова, Сергій Захаров, Гамлет Зіньківський, Тетяна Малиновська, Артем Волокітін, Дар’я Кольцова, Роман Михайлов, Олександр Навроцький, Костянтин Лизогуб, Влад Краснощок (група «Шило») та інші.

Двогодинний перформанс-діалог між митцями-учасниками виставки та широкою публікою у форматі «спід-дейтінг» дозволяє кожному бажаючому більше дізнатися про митців. Можна ставити будь які питання. Модератор діалогу Алевтина Кахідзе підготувала особливий перелік питань, які глядачі можуть поставити митцям. Такий діалог надає нового значення роботам, представленим у виставковому просторі, і дозволяє відвідувачам дізнатися більше про сучасне українське мистецтво в усіх його проявах.

comments powered by HyperComments