Поляк вчитиме харків'ян перформативному мистецтву

П'ятниця, 1 липня 2016, 13:15
У Харківській муніципальній галереї 14-17 липня проводитиме воркшоп Вальдемар Татарчук.
Поляк вчитиме харків'ян перформативному мистецтву

У тренінгу, що триватиме по чотири години на день, можуть взяти участь як молоді художники, так і зацікавлені особи. Заняття включатимуть теоретичну і практичну частини. З першого дня кожен учасник спробує підготувати свою роботу, спочатку виконуючи завдання, а пізніше — пропонуючи власну тему.

Для ілюстрації теорії лектор використовує зібрану за багато років відеотеку. У ній — зразки з творчості Марини Абрамович, Естер Феррер, Аластера Мак Леннона, Збігнева Варпеховського. Воркшрпи завершаться публічним показом приготованих робіт, за бажанням учасника.

Зазначимо, що Вальдемар Татарчук — художник, автор інсталяцій, відео та перформансу. У 1991 році створив Центр мистецтва перформансу, який зосередився на презентації, популяризації та вивченні цього виду мистецтва, а також організовував Міжнародний фестиваль перформансу. У 2010 році Вальдемар Татарчук став директором Галереї Лабіринт (Люблін). Бере активну участь в міжнародних виставках в Європі, Азії, Південній Америці. Регулярно організовує польсько-українські проекти. Проводить майстер-класи по перформансу спираючись на власний досвід художника, куратора і дослідника мистецтва перформансу.

Участь в майстер-класі безкоштовна, але обов’язкова реєстрація: https://goo.gl/Iq0CMv.

Фото — platfor.ma.

comments powered by HyperComments