NonStopMedia–VIII – фестиваль, що робився на ентузіазмі та любові до мистецтва

Понеділок, 29 серпня 2016, 16:31
У Харкові стартує фестиваль NonStopMedia–VIII, який представить творчість молодих художників перед широкою публікою.
NonStopMedia–VIII – фестиваль, що робився на ентузіазмі та любові до мистецтва

Фестиваль NonStopMedia–VIII проходитиме в Харкові з 2 по 9 вересня. Він має дати можливість молодим художникам показати власні таланти на вітчизняній арт-сцені та увійти до мистецької спільноти. «Це вже восьмий фестиваль, – розповіла Тетяна Тумасян, кураторка і засновниця фестивалю NonStopMedia, – хоча ми прожили дванадцятилітню історію. Ми живемо в режимі бієнале і кожні два роки з’являємося тут. Наша історія вже достатньо легендарна. Адже за роки проведення фестивалю до Харкова приїжджали абсолютно зоряні люди».

Фестиваль NonStopMedia проводиться в Харкові з 2003 року. Це перший в Україні мистецький проект, який підтримує сучасне молодіжне мистецтво. Він дає можливість молодим художникам, що працюють в різних жанрах та напрямках, реалізувати себе як митців. У конкурсі брали участь молоді люди віком до 30 років. Члени журі вже відібрали 10 робіт, які будуть представлені на різних мистецьких майданчиках.

«Критерії до учасників – це проектне мислення, новаторство, – розповіла Анастасія Хлєстова, координаторка фестивалю NonStopMedia, – і цей рух не був виключенням. Всім десятьом фіналістам, які пройшли NonStopMedia цього року, властиві ці якості. І всі члени журі дали їм найкращі оцінки. Хоча варто відмітити, що було більше 150 заявок. Це люди не тільки з України, а ще й з Польщі та Литви».  

При організації фестивалю NonStopMedia завжди була актуальною проблема нестачі фінансів. За словами Тетяни Тумасян, вони завжди проводились на чистому ентузіазмі, проте саме цього року були побиті всі рекорди. Але тим не менш, харків’яни можуть розраховувати на насичену програму, де буде місце і теорії мистецтва, і фестивальним програмам.

 

comments powered by HyperComments