В «Етюдних переправах» Марка Константинопольського. В Харкові стартувала нова виставка

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 30 вересня 2016, 09:40
У Харківській галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбулося відкриття персональної виставки Марка Константинопольського під назвою «Етюдні переправи».
В «Етюдних переправах» Марка Константинопольського. В Харкові стартувала нова виставка

На цій виставці можна побачити різноманітні етюди, незакінчені робити, виконанні ніби одним поривом. Манері художника властива легкість, легка недбалість, в його картинах відчувається миттєвість певного природного образу. В експозиції представлені також і завершені роботи Константинопольського, які перед широкою публікою будуть представлені вперше.

«Етюдів тут багато, – розповів Марк Константинопольський, – я зробив їх буквально з позаминулого року. Хоча тут є і старі роботи. Я більше всього люблю пейзажі. Вони мені більш близькі по духу. А я люблю робити саме те, що мені до вподоби. Більше люблю ліричні пейзажі, хоча іноді подобаються і драматичні. Я також малюю портрети, хоча пейзажі мені ближчі по духу. Тут головне передати стан природи».

На виставці в основному представлені слобідські пейзажі, які для Константинопольського представляють найбільший інтерес. Сам художник створює свої роботи на пленері, тобто, пише картини з натури, на свіжому повітрі. Це робиться не тільки для того, щоб передати образи певних об’єктів природи, а й втілити в своїх малюнках враження від їх безпосереднього споглядання.

Подивитися на «Етюдні переправи» можна буде до 14 жовтня.

 

comments powered by HyperComments