У Харкові вчитимуть майстерності письма

Вівторок, 18 жовтня 2016, 09:56
З 20 жовтня до 22 грудня у Харкові працюватиме «Курс письменницької майстерності» від «Центру літературної освіти» : Сергій Жадан, Оксана Забужко, Любко Дереш, Ігор Зарудко, Світлана Скляр, Тетяна Трофименко, Лук’ян Галкін і Ростислав Семків поділяться важливими формулами теорії та практики тексту.
У Харкові вчитимуть майстерності письма

Програма складається із 5 модулів і 40 годин лекцій: говоритимуть про особливості і складності створення головного героя та персонажів, шукатимуть помилки і навчатимуть правильно формувати концепцію, сюжет , структуру та композицію. Чи не найголовнішим постане питання співпраці автора з видавцями,  авторської роботи над текстом і останньої редакції.

Двічі на тиждень о 19:00  лектори на  практичному або теоретичному  прикладі розказуватимуть, як працювати над мовою і стилем, як правильно і лояльно вживати художню концепцію, коли  творчий задум переростає в готовий матеріал, і як навчитися критикувати власні тексти. Розкажуть про свої секрети і поразки такі відомі автори як Жадан, Забужко і Дереш?

Відомі письменники поділяться, звідки беруть натхнення і мотивацію продовжувати писати; яких типових помилок слід уникати авторам-початківцям.

Програма текстової майстерності орієнтується як на професіоналів-письменників, які хочуть і можуть поділитися досвідом, так і на літераторів-початківців. Кращі твори випускників буде опубліковано окремою книжкою.

Окрім Харкова, письменницькій майстерності будуть також вчити в Києві та Львові. Для участі необхідно зареєструватися. 

comments powered by HyperComments