Харківська «Солідарність» передала раритети Історичному музею

Четвер, 23 лютого 2017, 16:04
Депутати Харківської обласної та міської рад від партії «Солідарність» - Блок Петра Порошенка» започаткували серію екскурсій для молоді до оновленої експозиції «АТО і Харківщина», яку відкрито у Харківському історичному музею
Харківська «Солідарність» передала раритети Історичному музею

Першими до музею завітали студенти Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Зі спогадами про буреломні часи революції Гідності, учасниками якої вони були особисто, перед молоддю виступили члени партії «БПП-Солідарність».

«Коли ми вийшли на Майдан захищати нашу свободу, ми ще й гадки не мали, що війна за нашу незалежність не закінчиться боями на київських вулицях», – зазначив Роман Зубанюк, учасник революції Гідності, волонтер. – В той день я був пліч о пліч з нашими хлопцями, й коли досвідчений Євген Котляр побіг рятувати наших побратимів, й коли від поранень вмирав безстрашний юнак Владислав Зубенко. Ми не думали про власні життя, ми думали лише про Україну. Світла пам'ять хлопцям, ми маємо бути гідними їх подвигу». Роман передав для музею особисті світлини за подій на Майдані лютого 2014 року.

«Мир, незалежність та цілісність держави завойовують для нас учасники АТО – справжні герої сучасності. Про них варто знімати фільми, писати книжки, робити виставки та розповідати у школах. Ми повинні зробити все, щоб про них не забули», - зазначив керівник секретаріату партії «Солідарність» - Блок Петра Порошенка» Віталій Маляренко.

Студенти із цікавістю відвідали виставку, чимало цікавого матеріалу якої присвячено ролі волонтерів, лікарів, психологів і взагалі небайдужих харків’ян і мешканців Харківської області у підтримці армії і переселенців з Донбасу.

«Політика пам'яті дуже важлива, – розповіла по закінченню екскурсії студентка університету Наталія За. – Дійсно, увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні – це завдання для сучасників та учасників Революції Гідності. Ми вдячні за таку можливість організаторам нашого заходу».

Зима 2014 року змінила свідомість кожного українця. Євген Котляр, Владислав Зубенко, Юрій Паращук – це ті три імені, які завжди пам’ятатиме Харківщина. Їхніми іменами названі вулиці Харкова. На згадку Героїв Небесної Сотні в нашому місті названо площу. Ці імена залишаться в нашій пам’яті та пам’яті наших дітей.

comments powered by HyperComments