«Ніч музеїв» У Харкові: програма

Середа, 17 травня 2017, 11:07
Більшість музеїв регіону відчинять двері відвідувачам 20 травня
«Ніч музеїв» У Харкові: програма

У нічних програмах - безкоштовні експозиції, зустрічі, концерти та майстер-класи. Цього року в заході візьме участь 31 заклад культури.

Вперше свої двері для гостей відкриють Скульптурні майстерні (вул. Культури, 9-а), де пройдуть екскурсії, лекції та майстер-класи від відомих харківських скульпторів.

У Музеї видатних харків'ян ім. К. Шульженко відбудеться майстер-клас з імпровізації гри на баяні і з вокалу від блюзмена Сергія Ковальова.

У Харківському літературному музеї запланована широка лекційно-дискусійна програма. Зокрема, мова піде про Харків часів нацистської окупації - з розповідями істориків, інтерактивом, переглядом фільмів.

У Культурному центрі ім. М. Реріха дітям нададуть можливість намалювати малюнки, які потім проаналізує професійний психолог і розповість батькам про свої висновки.

У Харківському планетарії ім. Ю. Гагаріна цього дня працюватиме музей «Космос», де відвідувачі зможуть дізнатися про видатних космонавтів, потримати в руках предмети, які побували в космосі, метеорити, сфотографуватися з «іншопланетянами».

У Центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» заплановано проведення проекту «Art&Fashion. Новий вимір», який присвячений дослідженню взаємодії мистецтва і моди. В експозиції будуть представлені фото- та відеороботи, а також арт-об'єкти дизайнерів і художників. У програмі також - екскурсії, лекції, виставка робіт «Bob Basset» та ін.

У Харківському обласному центрі культури і мистецтва пройде квест, присвячений пошуку в цій будівлі кімнати, в якій в 1923-1926 роках жив видатний кінорежисер Олександр Довженко. Також відвідувачі побачать виставку його графічних робіт.

У «Вітальні на Дворянській» цього дня відкриється виставка «Транспорт старого Харкова», а переможці тематичної вікторини отримають можливість покататися на ретро-автомобілі вечірнім містом.

У Харківському історичному музеї імені М.Ф.Сумцова підготували нову програму «Музейний дивосвіт - 2017». Харків’яни та гості матимуть змогу ознайомитися з експозиціями музею, а о 18:00 відбудеться презентація фестивалю екранного мистецтва і фотографії «Золотий кадр». Під час презентації буде проведено інтерактивний захід «Історія одного фотоапарата». Також відвідувачі дізнаються про розвиток фотографії у місті Харків, а саме - розвиток фотостудій та появу фотоклубів

У Музеї місцевого самоврядування Харківщини пройдуть інтерактивні заходи. Зокрема, розповідь піде про повсякденне життя харків’ян у 90-ті рр. ХХ століття, а також про німецького побратима Харкова – місто Нюрнберг.

У Харківському художньому музеї 20 травня проведуть цікаві конкурси: конкурс музейного селфі «Я та музей - на одній хвилі…», музейну інтелектуальну гру «Художник слова» та майстер-клас з виготовлення ляльки-оберегу та вишивки «Малюємо ножицями». З 17:00 до 19:00 20 травня тут відбудеться концертний марафон «Світ звуків».

Приєднається до свята й Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М.В. Лисенка з концертною програмою «Ніч в опері».

У Національному літературно-меморіальному музеї Г.С.Сковороди на гостей будуть чекати й у п’ятницю. За словами директорки закладу Наталі Мицай, 19 травня відвідувачі зможуть допомогти у прибиранні приміщення комори для того, щоб провести показ фільму про мандрівного філософа.

comments powered by HyperComments