«Дорога на Схід»: БФ Сергія Жадана готує фестиваль у Ізюмі

Понеділок, 17 липня 2017, 14:01
Провести одну ніч і один день на пагорбисто-лісистій Ізюмщині запрошують українські музиканти й поети.
«Дорога на Схід»: БФ Сергія Жадана готує фестиваль у Ізюмі

«Дорога на Схід» — так називається другий літературно-музичний фестиваль, який цього разу пройде 18-19 серпня в Ізюмі та в селі Іванівка, на «Фазенді Виноград», повідомляє Справжня Варта.

На головній фестивальній сцені, яку влаштують на мальовничому березі Сіверського Дінця, відбудеться концерт за участю гуртів: «Тартак», «The Вйо», «Шана», «Жадан і собаки».

А до вечірнього концерту, з 12 години зі сцени в центрі міста можна буде почути сучасний фолк Слобожанщини та відвідати Ярмарок.

У кінотеатрі Спартак, також о 12.00, стартує літературна сцена. Свої вірші читатимуть  Юрій Андрухович, Любов Якимчук, Артем Полежака,Олексій Чупа та Дмитро Лазуткін.

«Ми хочемо, по-перше, привезти в Ізюм митців, котрі вже відбулися, зібрати їх із різних регіонів; а, по-друге, знайти та показати Харківщині, Ізюмщині, які цікаві музиканти, артисти є в її власних куточках», — говорить ініціатор фестивалю, поет і музикант Сергій Жадан.

Також організатори запросили до участі у фестивалі цікавих дизайнерів із Харкова та області. «Ми влаштуємо в місті яскравий ярмарок, і хочеться, щоб на ньому можна було купити найцікавіші речі, які можна знайти на українському Сході, —  говорить співорганізаторка фестивалю Марина Богун. —  Креативна економіка — це те, що виводить регіони на якісно новий рівень. Культурні проекти, екотуризм, локальне креативне виробництво —  Харківщина усім цим багата, та хочеться іще нового поштовху».

Нагадаємо 18 липня у Харкові пройдуть «Літні читання» Сергія Жадана.

Більше новин про культурны подыї Харківщини читайте на сайті «Справжня Варта».

comments powered by HyperComments