Nova Sinfonietta Art Talk: у Харкові стартує освітня програма сучасної класичної музики у виконанні нового камерного оркестру

Четвер, 14 вересня 2017, 13:19
Усіх, хто прагне глибше розуміти сучасну класичну музику, запрошують стати слухачами проекту Nova Sinfonietta Art Talk: циклу концертів нового камерного оркестру з коментарями диригента і інтерактивними презентаціями.
Nova Sinfonietta Art Talk: у Харкові стартує освітня програма сучасної класичної музики у виконанні нового камерного оркестру

У Харкові проект стартує 19 вересня о 20.00 в ДК ART AREA (вул. Чернишевська,13).

Засновник і керівник Nova Sinfonietta (оркестру та освітнього проекту) — американський диригент і піаніст харківського походження Станіслав Христенко, арт-директор Міжнародного Музичного Фестивалю "Дзеркальний струмінь". Чотири роки тому Станіслав був удостоєний звання Steinway Artist, яке вже 150 років вручають кращим піаністів світу.

Під керівництвом Станіслава камерний оркестр буде давати в Харкові кілька концертів у рік.

Репертуар Nova Sinfonietta Art Talk орієнтований на прогресивну аудиторію. Перша програма присвячена творам американських композиторів ХХ і ХХІ століття: Скотта Джопліна, Лероя Андерсона, Джорджа Гершвіна, Самюеля Барбера, Філіпа Гласса, Джона Адамса й інших.

На концерті 19 вересня відбудеться Європейська прем'єра твори для струнного оркестру та аудіозаписи Роберта Паттерсона "I see you" (2016).

«Цей твір композитор створив під враженням від різноманітності звуків у лікарні, де він був зі своїм батьком, — розповідає Станіслав. — Він заснований на звуках апаратів штучного дихання, шумів відвідувачів».

Також вперше в Харкові прозвучить твір для струнного квартету і аудіозаписи Стівена Райха WTC 9/11 (2010). Його перша частина побудована на компіляції записи переговорів пілотів та рятувальників під час аварії літаків в будівлі веж Всесвітнього Торгового Центру в Нью-Йорку 11 вересня 2001 року.

Коментарі до творів буде давати сам диригент. «Важливо, щоб коментував не сторонній чоловік, а сам виконавець, — каже Станіслав. — Я буду говорити про композиторів, структуру та особливості творів мовою, доступним широкій аудиторії».

Ідея створення камерного оркестру Nova Sinfonietta (він називається майже так само, як і програма) у Станіслава виникла в минулому році. Він каже, що мета проекту — не тільки дати місту глибоку музичну програму, а й створити визнаний музичний колектив міжнародного рівня з харківських музикантів.

comments powered by HyperComments