Середня сума нарахувань за "комуналку" близько 1800 грн., - міністр соцполітики

Понеділок, 21 листопада 2016, 08:38
Нарахування за "комуналку" майже дорівнюють сукупному доходу сімей, що отримують субсидію.
Середня сума нарахувань за "комуналку" близько 1800 грн., - міністр соцполітики

Як  заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час години запитань до уряду у Верховній Раді України, середній розмір нарахувань на житлово-комунальні послуги майже збігається з сукупними доходами домогосподарств, які претендують на субсидію.

Так, міністр відзначив, що середній сукупний місячний розмір доходів домогосподарств, які отримують субсидії, становить 1826 гривень. При цьому середній розмір нарахувань за комунальні послуги становить приблизно 1864 гривень.

При цьому Рева підкреслив, що сім'ї, які отримують субсидії, витрачають на оплату комунальних послуг не більше 10% свого сукупного доходу.

За його словами, станом на сьогодні середній відсоток платежу за комунальні послуги в Україні, я звертаю увагу всіх народних депутатів, складає 9,79 від сукупного доходу місячного кожного домогосподарства.
 
"Тобто приблизно виходить, що у нас сума необхідних платежів і сукупних доходів однакові, але люди платять лише 10% від свого сукупного доходу", – заявив Рева.

Нагадаємо, що на минулому тижні жителі Харкова почали отримувати перші рахунки за новими тарифами за спожите в жовтні тепло За 17 днів, за даними користувачів соцмереж, сума за 2-кімнатну квартиру складає з субсидією - 741  грн., 3-кімнатна квартира без субсидії "обійдеться" в 1673 грн. У перерахунку на місяць за трикімнатну квартиру це може вийти більш, ніж 3 тис. грн.

Вартість опалення з 1 липня 2016 р., згідно з вимогами МВФ, зросла на 95,3% (до 1043 грн. за 1 Гкал). На один квадратний метр житла (без лічильників) використовується 0,0245 Гкал тепла (відповідно до встановленого нормативу). Як писала "Справжня Варта", з 4 листопада в Харкові почали діяти нові тарифи на водопостачання та водовідведення. Тепер мешканці багатоповерхівок платитимуть 8,74 грн. за 1 куб. м води (раніше – 6,99 грн.) і 4,72 грн. за 1 куб. м стоків (3,72 грн.).

Для споживачів, які не отримують послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), включаючи жителів приватних будинків, встановлені наступні тарифи: водопостачання - 7,932 грн. за 1 куб. м, водовідведення – 4,272 грн. за 1 куб. м. стоків.

 

 

comments powered by HyperComments