Кредитний рейтинг міста Харкова підтверджено як «стабільний»

Понеділок, 12 грудня 2016, 17:33
Рейтингове агентство «IBI-Rating» затвердило його на рівні uaA+
Кредитний рейтинг міста Харкова підтверджено як «стабільний»

Як повідомляє рейтингове агентство «IBI-Rating», кредитний рейтинг Харкова відображає значення міста як одного з великих міст України, регіонального центру, ділового, культурного і освітнього центру, диверсифікацію економічного комплексу міста, що сприяє швидкому відновленню джерел наповнення дохідної частини бюджету міста, а також його зростання.
Розвиток міського господарства в I півріччі 2016 року продовжувало перебувати під тиском політичної нестабільності в Україні. За цього процесу в місті, на тлі збільшення середньооблікової чисельності штатних працівників, зменшення рівня безробіття, зростання середньомісячної заробітної плати, спостерігалося подальше скорочення населення, яке відбувалося як за рахунок природного, так і міграційного відтоку.
У зазначених умовах економічний комплекс міста продовжує демонструвати поступове відновлення після спаду в 2014-2015 роках: темпи реалізації промислової продукції, освоєння капітальних інвестицій, введення в експлуатацію житла істотно перевищили середні значення по країні і були найвищими за останні три роки.
Позитивно на кредитний рейтинг міста можуть вплинути: подальше зростання дохідної частини бюджету міста Харкова, перевищення середніх всеукраїнських значень показників соціально-економічного розвитку; скорочення консолідованого боргу міста, - повідомили  в Департаменті економіки та комунального майна Харківської міськради.

Нагадаємо, що у листопаді рейтингова агенція Fitch також підвищила кредитний рейтинг Харкова.

comments powered by HyperComments