Бійці АТО отримуватимуть пенсію з 50-55 років

Вівторок, 24 січня 2017, 12:03
Пенсійний вік підвищуватися не буде
Бійці АТО отримуватимуть пенсію з 50-55 років

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб із числа учасників антитерористичної операції» чоловіки, які брали участь в АТО, отримуватимуть пенсію з  55 років, жінки –  з 50-55 років, повідомляється на сайті Президента.

Від цього віку пенсію одержуватимуть військовослужбовці, особи начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, які брали безпосередню участь в АТО за наявності страхового стажу не менше 25 років для чоловіків і 20 років для жінок.

Право також розповсюджується на учасникфі бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України у складі добровольчих формувань, що були включені до складу ЗСУ, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, військовослужбовців (резервістів, військовозобов’язаних), осіб рядового, начальницького складу та добровольців, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час участі в АТО.

Як повідомив Міністр соціальної політики Андрій Рева, раніше в Україні діяло 15 законодавчих актів,  що регулювали питання пенсійного забезпечення, і воно залежало не від того, скільки ти працюєш, які внески сплачуєш до Пенсійного фонду, а від твоєї посади. Зараз пенсійне забезпечення здійснюється за єдиним законом про загальнообов’язкове пенсійне страхування. 

comments powered by HyperComments