Депутату міськради від Самопомочі родичі подарували 14 га Гомільшанських лісів

П'ятниця, 17 лютого 2017, 17:51
Крім того, він став власником 22 га землі в Харківському районі
Депутату міськради від Самопомочі родичі подарували 14 га Гомільшанських лісів

"Власником 22 га землі в Харківському районі безкоштовно виділеної державою для ведення особистого сільського господарства 11 харків'янам, став депутат міськради Харкова від Самопоміч Андрій Саєнко", - пише видання Х1.

"Саєнко подав документи на зміну цільового призначення цієї землі для того, щоб замість ведення на ній сільського господарства, для чого вона власне і виділялася, побудувати там будинки.

В даному випадку мова йде про поширену схему привласнення державної землі - оформлення документів для безкоштовної приватизації землі по 2 гектара на підставних осіб, з подальшим її переоформленням ними на організатора афери.

В даному випадку люди просто "дарували" Саєнко отриману безкоштовно у держави землю, при цьому Саєнко ще й працював в комунальному підприємстві - архітектурне бюро."

"Вищевказані земельні ділянки були придбані близько 10 років тому за абсолютно легальною схемою і вказані мною в декларації. Тому хочу засмутити екс-депутата міськради, що стоїть за сайтом-смітником, - він знову підняв" бурю в склянці води ", - повідомив "Справжній Варті" Андрій Саєнко.

За словами Саєнка, землю він оформив за кілька років до того, як став чиновником, - ще в 2008 році (в Архітектурному Бюро Саєнко працював у 2012-13рр). Відповідно, придбавши ділянки, виділені для ведення сільського господарства (ОСГ) пізніше зміг переоформити цільове призначення землі на ведення індивідуального садівництва. Але ніяк не будівництва, як стверджує Х1.

В той же час, Антикорупційний Центр, до якого входять однопартійці Саєнка з Самопомочі Ігор Черняк і Дмитро Булах, на своїй сторінці в ФБ пише, що Саєнко виявився власником земельних ділянок на території Задонецької сільської ради Зміївського району загальною площею 14 га на території Гомільшанських лісів.

Про це стало відомо під час дослідження кадастрової карти. Земля ця вказана у Саєнко в його декларації за 2015 рік.

Антикорупційний Центр відзначає: "Цікаво, що всю цю землю поряд з національним парком Саєнко подарували, коли він працював директором КП «Архітектурне бюро Зміївського району».

У коментарії представникку «Харківського антикорупційного центру», Саєнко розповів, як отримав землю. За його словами ділянки спочатку виділили фізичним особам.

«У них було право власності і я чесно вже не пам'ятаю, як там відбувалося. Потім таким чином, виходить мені їх подарували. Купили мої родичі ці ділянки і потім просто подарували», - заявив Саєнко.

Незважаючи на те, що на кадастровій карті можна побачити прогалини на ділянках, які належать Саєнко, депутат говорить, що дерева ніхто не вирубує.

«Ну, якщо у вас бурхлива фантазія, то ви можете підняти планові матеріали, взагалі, Національний заповідник, в якому крок вліво-крок вправо - розстріл. Так, як я займаюся питаннями будівництва та питаннями землевпорядкування, так далі, подробиці явно не потрібні. Там були землі запасу все життя, це було ще з часів Радянського союзу всередині цього лісу і земля запасу людям була виділена в якості приватизації, далі вони розпорядилися так, як вважали за потрібне», - заявив Саєнко.

Також нагадаємо, що згідно з декларації Андрія Саєнка за 2015 рік, він придбав декілька земельних ділянок за межами Жовтневої сільської ради загальною площею 22 га за 380 тис.
грн. А минулого року змінив цільове призначення цих ділянок.

comments powered by HyperComments