Всіх українців обклали новим "податком", який знизить загальні витрати родини?

П'ятниця, 21 квітня 2017, 15:01
Субсидію на новий "теплий" платіж не передбачено
Всіх українців обклали новим "податком", який знизить загальні витрати родини?

З 1 травня абонплату зобов'язані будуть платити всі громадяни України. Це передбачено меморандумом з Міжнародним Валютним Фондом (МВФ), якого опублікував Мінфін.

Абонплату треба платити не тільки в опалювальний сезон, а на протязі всього року.

Враховуючи, що абонентську плату розділять на весь рік, в опалювальний сезон вартість тепла може знизитися, - вважать у Мінфіні.

Як повідомляють ЗМІ, у деяких містах України абонплата діє вже давно.

Так, сім'я у Львові, яка стабільно витрачає в опалювальний сезон один Гкал тепла в місяць, платить 1266,5 гривні (1213 гривень за саме тепло і 53,4 гривні абонплати) з жовтня по березень і 26,97 гривні абонплати з березня по жовтень. У той же час у Вінниці круглий рік платять абонплату в 26,3 гривні, - наводить приклад видання "Сегодня".

Як раніше писала «Справжня Варта», абонплату за газ скасовано. Про це заявив журналістам голова Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк.

Ще раніше Кабінет Міністрів України вимагатиме від Національної комісії з регулювання ринку електроенергії та комунальних послуг (НКРЕКП) зміни рішення, згідно з яким з 1 квітня в Україні розмежується плата за газ і вводиться абонплата за доставку палива. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у своєму відеозверненні в соціальній мережі Facebook.


comments powered by HyperComments