Українські макарони подорожчають до європейських

Вівторок, 23 травня 2017, 14:08
Стрибок цін може скласти 14%
Українські макарони подорожчають до європейських

Причина - ціни на українські макарони сьогодні нижчі, ніж у Європі.  Виходячи з цього голова Асоціації постачальників торговельних мереж України Олексій Дорошенко вважає, що подорожчання неізбежноі почнеться і почнеться вже з початку 2018 року.

«Оскільки в Україні вартість макаронних виробів зараз є найнижчою в Європі, то ціна на цей продукт буде поступово підтягуватися до рівня східноєвропейських країн», - стверджує А. Дорошенко в коментарі ГолосUA.

Аналітик прогнозує, що вже в 2018 році вартість макаронних виробів буде вище, ніж в Польщі, подорожчання складе близько 14%.

«Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж порівняли ціни на найдешевші макарони в Україні та ряді країн Європи і прийшли до висновку, що в нашій країні виявилися найдешевші макаронні вироби - 8,7 грн за 500 грамів», - зазначає А. Дорошенко.

Експерт констатує, що в даний час в Польщі вартість найдешевших макаронних виробів трохи вище, ніж в Україні, - 9,9 грн за півкілограма. В Естонії півкілограма макаронів обійдеться в 18,6 грн, в Литві - в 21,2 грн, а в Румунії - в 23,9 грн.

Як раніше писала «Справжня Варта», наприкінці місяця вартість полуниці знизиться.

Сезон трускавки позначився просто захмарними цінами – полуницю в перші два тижні можна було купити за 100-150 гривень, хоча згодом ціну довелося знизити через низький попит. А більш значне зниження вартості полуниці можна буде спостерігати наприкінці травня.

comments powered by HyperComments