Спрощенці на Харківщині почали зростати

Вівторок, 30 травня 2017, 11:03
Найбільше податків сплачено спрощенцами третьої групи, здебільше, ІТ-никами та оптовиками
Спрощенці на Харківщині почали зростати

Кількість підприємців, які обрали для себе спрощену систему оподаткування, складає близько 90 тисяч осіб. Як повідомили фіскали, у зрівнянні з минулим роком їх кількість зросла на 8 тисяч платників, - повідомляє «Справжня Варта».

За жаними податківців, найбільш чисельна друга група платників – на ній працюють понад 45 тис. осіб. Загалом ними сплачено близько 90,0 млн. грн. єдиного податку.

На третій групі нараховується 30 тис. осіб. Від них до бюджету надійшло 374,3 млн.грн. У фіскальному відомстві відзначають, що це здебільшого категорія платників, яка надає інформаційні послуги в галузі ІТ-технологій та оптової торгівлі.

Першу групу обрала для себе найменша кількість мешканців регіону – 14 тис. платників. Вони забезпечили надходження у сумі 9,0 млн.грн.

Як раніше писала «Справжня Варта», суд почав відпускати затриманих податківців. Андрія Криволапова відпущено під особисте зобов'язання, Маслову - під заставу. В той же час екс-главу ГУ Міндоходов в Харківській області Андрія Роздайбіду взяли під варту на два місяці з можлівістю внесення застави в розмірі 11,6 млн гривень. Екс-голову державної податкової адміністрації у Харківській області Станіслава Денисюка заарештовано на два місяці з можлівістю внесення 100 млн 320 тис. грн застави.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments