Збирати в лiсi диких равликiв вигiднiше, нiж вирощувати свиней

Субота, 10 червня 2017, 18:41
Займаючись цим, мешканці Полісся можуть заробляти до 2 тисяч гривень за день.
Збирати в лiсi диких равликiв вигiднiше, нiж вирощувати свиней

Поліські селяни тепер заробляють на равликах, за кілограм яких заготівельники платять по 20-23 гривні. Загалом, за день вони можуть заробити 1-2 тисячі гривень. Все через те, що равлики стають популярними серед українських виробників: за перші 3 місяці поточного року було імпортовано 11,2 тон живих равликів для розведення на суму 33,9 тисяч доларів, тоді як у 2016-му. було ввезено менше 1 тони, повідомляє «Експрес».

За словами місцевих мешканців, збирання равликів є більш вигідною справою, ніж розведення свиней. Окрім поживності, вони відрізняються великим експортним потенціалом. Наприклад, за кордон було продано майже 350 тон равликів й лише 51 тон сала. За словами сільських мешканців, равлики є хорошим джерелом заробітку, адже в селі роботу знайти неможливо. А за сезон вони можуть непогано поповнити сімейний бюджет.  

Як повідомляла «Справжня варта», в Україні розпочинається виробництво нової високоякісної харчової солі. Але українці її купити не зможуть – даний товар буде експортуватися до країн ближнього зарубіжжя.

comments powered by HyperComments