Суниця стане ще дорожчою

Четвер, 22 червня 2017, 12:05
Ціни на суницю садову в Україні вже перевищили рекордні показники мінімум за останні 10 років
Суниця стане ще дорожчою

У порівнянні з минулим роком - це в 2-2,2 рази дорожче, - повідомляє «Справжня Варта»

 Такий ціновий тренд галузеві експерти пов'язують зі скороченням виробництва даної ягоди через погодні катаклізми навесні. При цьому вони не виключають ймовірності подальшого подорожчання, - пише видання «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

На даний момент українські виробники пропонують суницю на внутрішній ринок по 30-40 грн / кг (1,03-1,38 євро / кг), що в середньому на 15% дорожче, ніж тижнем раніше. Експортні ціни вже сьогодні складають 40-50 грн / кг (1,38-1,72 євро / кг) в залежності від сорту та якості, тоді як ще тиждень тому експортери не готові були купувати суницю дорожче 45 грн / кг (1,55 євро / кг).

За словами садівників, зростання цін сприяє відразу кілька факторів. Перш за все, підвищувати ціни їм вдається за рахунок досить активного попиту як на внутрішньому ринку, так і з боку експортерів. Крім того, пропозиція суниці з господарств скорочується через сезонного фактора, що також сприяє цінового зростання.

Як раніше писала «Справжня Варта», хліб подорожчає до 12-17 гривень.

Через погодні катаклізми врожайність зернових в цьому році буде нижче на 20-25%.

Фермери та агрономи прогнозують: через низький урожай і зростання витрат до кінця року буханка хліба може коштувати 12-17 гривень.

В ой же час представники місцевих ОДА запевняють, що підстав для зростання цін на хліб немає.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments