МОЗ зобов'язало медустанови звітувати про зібрані благодійні внески

П'ятниця, 28 липня 2017, 02:54
Міністерство охорони здоров'я зобов'язало медичні установи звітувати за зібрані благодійні внески від фізичних та юридичних осіб.
МОЗ зобов'язало медустанови звітувати про зібрані благодійні внески

Відповідний наказ, опублікований на сайті міністерства, набуває чинності з 1 січня 2018 року, повідомляє «Справжня Варта».

"Сподіваємося, що медична реформа взагалі виключить необхідність пошуку додаткових коштів лікарнями та існування фондів. Втім, вже зараз ми врегулювали діяльність благодійних організацій при закладах охорони здоров'я. Повинні створити умови, при яких фонд і лікарня будуть прозоро і публічно звітувати про обсяги надходжень і використання благодійних пожертвувань", - прокоментувала наказ МОЗ в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами, сьогодні майже в кожному закладі охорони здоров'я працює благодійний фонд, а 7 з 10 пацієнтів платили в нього внески.

"Обсяги благодійних пожертвувань - сотні мільйонів гривень, однак досі звітність цих фондів про зібрані кошти часто була недоступною або непрозорою", - зазначила вона.

Супрун вважає, що наказ створить механізм для моніторингу засобів, які жертвують на благодійні фонди лікарень, зменшить можливість використання схем, які існували до цього і містили корупційні ризики, підвищить довіру пацієнтів до явища благодійності в лікувальних установах.

"Завдяки наказом можна буде реально оцінити дієвість фінансової та матеріальної допомоги благодійних фондів, про яку постійно говорять керівники закладів охорони здоров'я", - підкреслила глава МОЗ.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти»

 

comments powered by HyperComments