Харківська міськрада відібрала 150 га землі у житлово-будівельних кооперативів

Середа, 20 вересня 2017, 15:41
Мер та інші міські чиновники не поєднують це масштабне рішення с діями прокуратури, яка розслідує приватизацію землі у Харкові по т.з. "кооперативній схемі"
Харківська міськрада відібрала 150 га землі у житлово-будівельних кооперативів

Таким чином, цю землю повернуто громаді міста.

Рішення щодо 46 земельних ділянок бльшість яких раніше отримав  ОК «ЖБК« Житлобуд-1", було сьогодні прийняте на сессії міськради , - повідомляє «Справжня Варта».

Генадій Кернес:"...Тільки суд може визначити, з порушенням виділена земля або ні з порушенням. Тому всі питання, пов'язані з законними діями депутатського корпусу, сьогодні були розглянуті колегіально, публічно на сесії Харківської міської ради. Відповідно, всі рішення були прийняті".

Як раніше писала «Справжня Варта»,Печерський суд надав дозвіл Генпрокуратурі на доступ до документів обслуговуючих кооперативів «Житлобуд-1» та «Авантаж».

Генпрокуратура вважає ці структури причетними до т.з. "кооперативної схеми".

Як виходить з матеріалів ухвали суду від 4.08.2017 р. по справі № 757/45258/17-к , причетними до цієї справи слідчі-прокурори розглядають діючого мера Харкова Генадія Кернеса, екс-мера Михайла Добкіна та екс-заступника мера Тетяну Овіннікову.

Генпрокуратура розслідує діяльність архітекторів Харківській міськради.

Як раніше писала «Справжня Варта», екс-заступниці харківського мера інкримінується нанесення збитків територіальній громаді м. Харкова на загальну суму 128 796 934 грн. Ці збитки були нанесені тим, що Овіннікова Т.І., діючи у складі організованої групи спільно із іншими службовими особами сприяла заволодінню земельними ділянками на території м. Харкова загальною площею 25,1178 га.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments