Українські мери хочуть убезпечити права на землі та майно. Для цього вони 22 лютого з'їдуться до Харкова

Неділя, 20 лютого 2011, 16:35
На 22 лютого в Харкові заплановане чергове засідання Асоціації міст України (АМУ). Мери обговорять проекти документів, які дозволять міській владі повноправно розпоряджатися комунальним майном та землею.
Українські мери хочуть убезпечити права на землі та майно. Для цього вони 22 лютого з'їдуться до Харкова

Цілком можливо, що невдовзі розпоряджатися земельними ресурсами на місцях зможуть органи місцевого самоврядування. Про це йшлося 1 лютого на засіданні президії правління Асоціації міст України (АМУ). У роботі зібрання взяли участь міські голови — члени президії правління, а також голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

Це перше засідання Асоціації міст України (АМУ) в новому році. Як з’ясувалося, питань для обговорення накопичилось чимало. Насамперед учасники обговорили план роботи на увесь рік й визначили першочергові питання для того, щоб 22 лютого провести засідання в Харкові та детально їх розглянути.

Члени правління внесли пропозицію обговорити в Харкові й ухвалити рішення стосовно тарифів на послуги, які надають комунальні підприємства. Постало питання щодо пільгових перевезень і тарифів на проїзд. Адже з подорожчанням пального підвищується вартість транспортних послуг. “За оцінками експертів протягом нинішнього року чотири рази змінюватиметься мінімальна заробітна плата. Ці питання потрібно врегулювати, бо населення України не зможе витримати такого тиску”,— наголосив президент АМУ, міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко.

Детально учасники засідання розглянули питання про повноваження влади в земельних відносинах. Члени АМУ просять дозволу розпоряджатися земельними ресурсами на місцях, а також розмежувати землю державної та комунальної власності.

“Ми порушили одне з важливих питань щодо розмежування земель державної та комунальної власності. Згідно з чинними законами України, не може бути такого, що органи місцевого самоврядування лишаються без впливу на всі питання, пов’язані із землею”,— вважає міський голова Миколаєва Володимир Чайка. За його словами, саме Миколаїв став ініціатором розмежування. У місті було здійснено низку заходів для розроблення відповідного проекту, і на попередній нараді АМУ його запропоновано до розгляду.

Чи ухвалять цей проект, поки що невідомо, його доопрацьовують, а про подальшу долю документа стане відомо після наступного засідання Асоціації міст України в Харкові, що відбудеться 22 лютого.

comments powered by HyperComments